A murit Hosni Mubarak! Fostul președinte egiptean avea 91 de ani

Ultima actualizare:

    Hosni Mubarak a murit într-un spital din Cairo
Hosni Mubarak a murit într-un spital din Cairo

A murit Hosni Mubarak, fostul președinte egiptean. El avea avea 91 de ani și s-a stins, marți, într-un spital din Cairo, potrivit BBC citat de news.ro. Mubarak a fost îndepărtat de la putere în anul 2011, în urma unei revolte populare, iar apoi a fost condamnat la închisoare pe viață. Achitat în anul 2017, fostul dictator și-a petrecut ultimii ani din viață prin spitale, suferind de o boală terminală.

Hosni Mubarak, fostul preşedinte egiptean îndepărtat de la putere în 2011, în urma unei revolte populare din „Primăvara Arabă”, a murit, marţi, la vârsta de 91 de ani. Mubarak, care a condus ţara între anii 1981 şi 2011, era internat într-un spital din Cairo.

A murit Hosni Mubarak. Cine a fost fostul președinte al Egiptului

Născut pe 4 mai 1928, el a fost militar în aviaţie și comandatul Forţelor Aeriene Egiptene între anii 1972 şi 1975. După asasinarea lui Anwar Sadat, el a devenit al patrulea preşedinte al Egiptului și cel mai longeviv lider, după Muhammad Ali Pasha, care a condus ţara din 1805 până în 1848. Mubarak a renunţat la funcţie după 18 zile de demonstraţii, în 2011. Puterea a fost transferată Consiliului Suprem al Forţelor Armate. Pe 13 aprilie 2011, un procuror a ordonat ca Mubarak şi cei doi fii ai lui (Alaa şi Gamal) să fie reţinuţi pentru 15 zile fiind acuzați de mai multe cazuri de corupţie şi abuz de putere.

Hosni Mubarak, condamnat la închisoare pe viață

Judecat şi pentru acuzaţii de neglijenţă în cazul uciderii mai multor protestatari în timpul revoltelor, pe 2 iunie 2012, Hosni Mubarak a fost condamnat la închisoare pe viaţă. După ce a primit verdictul, el a prezentat mai multe probleme de sănătate. În 2013, a fost hotărâtă rejudecarea cazului, iar Mubarak şi fiii lui au fost din nou condamnaţi la închisoare pe viaţă. 

Hosni Mubarak, fostul preşedinte egiptean, a fost iniţial reţinut într-un spitalul militar și a fost achitat în martie 2017. Fiii lui au fost eliberaţi cu doi ani mai devreme. Mubarak a fost, în urmă cu doi ani, audiat ca martor într-un dosar cu privire la o „infiltrare” a unor membri ai mişcărilor Hamas şi Hezbollah în Egipt.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net