Moare dacă nu bea ulei de măsline

Ultima actualizare:

    Amy Paterson
Amy Paterson

Dacă uită într-o zi să înghită cel puţin o cană de ulei de măsline, creierul micuţei Aly Paterson, de doar 9 anişori, suferă traume îngrozitoare şi iremediabile.

S-a obişnuit ca la prima oră a dimineţii să dea pe gât o cană cu ulei de măsline. Doctorul şi părinţii i-au explicat că trebuie să mănânce foarte des şi multe grăsimi, pentru că altminteri e pierdută.

Aşa că Amy a învăţat să înghită într-o singură zi căni întregi de ulei de măsline, smântână, unt, iaurturi grase şi şuncă. Părinţii ei Allan şi Michelle, de 44 de ani, calculează în fiecare zi ca fata lor să mănânce peste 1.482 de calorii.

Orice zi în care mănâncă mai puţin îi poate fi fatală. Amy suferă de o boală genetică extrem de rară (n.r. la nivel mondial există doar 100 de cazuri) numită „sindromul deficitar de glut1". Asta înseamnă că o alimentaţia zilnică raţională nu e suficientă pentru a-i furniza creierului hrana necesară menţinerii funcţiilor vitale.

Prima criză pe care Amy a avut-o a fost la doar 4 luni şi un diagnostic rapid şi corect al doctorilor a făcut ca ea să reuşească să ajungă la vârsta asta. În mod normal, cei care suferă de această boală trăiesc puţin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net