Misterul din cea mai vaccinată țară. De ce a explodat acum numărul cazurilor de COVID-19

Ultima actualizare:

    Seychelles este o țară superbă, cu doar 100.000 de locuitori
Seychelles este o țară superbă, cu doar 100.000 de locuitori

Situație ciudată și, în același timp, îngrijorătoare în Seychelles, cea mai vaccinată țară din lume. Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 s-a dublat de la o săptămână la alta, iar printre cei infectați sunt mulți vaccinați cu schemă completă. Cum s-a ajuns aici? Este oare o problemă cu serurile administrate? OMS încearcă să răspundă la o serie de întrebări și a deschis o anchetă.

Ce seruri s-au folosit?

Seychelles este o țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian, la 1.600 km est de Africa. Un adevărat paradis tropical care primește anual circa 120.000 de turiști (conform Wikipedia). Dornică să-și repornească turismul, încă din ianuarie a demarat o cursă contra cronometru pentru a-și imuniza cei aproape 100.000 de cetățeni. Și a reușit. Potrivit Hotnews, până acum 62,2% din locuitori sunt vaccinați cu ambele doze. 57% dintre ei au primit serul chinezesc Sinopharm, iar restul Covishield, vaccin făcut în India sub licență AstraZeneca.


    Vicepreședintele țării, Ahmed Afif, s-a vaccinat cu prima doză pe 10 ianuariefoto: AFP
Vicepreședintele țării, Ahmed Afif, s-a vaccinat cu prima doză pe 10 ianuariefoto: AFP

Câți s-au infectat după vaccinare?

În ciuda progresului incredibil făcut cu vaccinarea, numărul cazurilor de infectări a explodat în Seychelles. De la 120 de cazuri înregistrate pe 30 aprilie s-a ajuns la 314 pe 8 mai. Adică dublu în doar o săptămână. Îngrijorător este că aproximativ 37% dintre cei infectați în ultima săptămână erau vaccinați cu schemă completă.

Cât de bolnavi sunt cei infectați?

Deocamdată nu se știe clar dacă cei vaccinați și infectați au simptome de boală ușoare ori grave. Ministerul Sănătății din Seychelles a anunțat doar că 80% dintre cei care au avut nevoie de internare nu erau vaccinați sau primiseră doar prima doză și aveau comorbidități. De asemenea, nimeni dintre cei care au murit de COVID nu era complet vaccinat, cu ambele doze.

Serurile administrate sunt ineficiente?

Nu se știe încă dacă cei care s-au infectat după vaccinare au primit serul Covishield, sau pe cel de la AstraZeneca. Nu se știe nici dacă vinovată este tulpina africană, dominantă în arhipelag, sau relaxarea populației în perioada Paștelui. Sunt întrebări importante la care autoritățile caută răspunsuri. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a pornit o anchetă care va analiza factori precum tulpinile virusurilor și severitatea cazurilor. A ținut să precizeze că deocamdată nu se poate vorbi despre un eșec al vaccinurilor înainte de o analiză detaliată a situației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
www.antena3.ro
camion accident Suceava FOTO ISU Suceava jpg
image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net