Medicii britanici îşi trimit pacienţii obezi la Zoo. Află motivul surprinzător!

Ultima actualizare:

Mai exact, este vorba de oamenii cu probleme de greutate care nu încap în scanerul RMN. La Zoo există un scaner special de mari dimensiuni, proiectat pentru cai.

Doctorii consideră că acest lucru este umilitor pentru pacienţi, dar momentan nu există nicio altă soluţie pentru pacienţii supraponderali. „Vă daţi seama cât este de umilitor pentru pacienţi când un medic îi spune «Îmi pare rău, dar sunteţi prea gras şi nu încăpeţi în scaner, aşa că o să vă trimitem la Zoo, unde medicii sunt obişnuiţi să trateze astfel de specimene mari»“, a spus doctorul Riaz Dharamshi, de la spitalul St Mary’s din Paddington, Londra.

Veterinarilor de la Colegiul Veterinar Regal din nordul Londrei li s-a cerut să monteze paturi la scanerele RMN din dotare, făcute special pentru animale, şi să adapteze secţiile astfel încât pacienţii bipezi să se poată aştepta.

Specialiştii au spus că s-a ajuns la astfel de cereri din cauză că populaţia britanică este într-o creştere continuă de greutate. Ei spun că în Statele Unite, unde există şi mai multe persoane supraponderale, această practică este deja una obişnuită.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net