Mayaşii au avut dreptate? 4 semne că vine Apocalipsa

CLIIMA20121207_0074_1.jpg

Inundaţii Argentina (Fotografii: Reuters, Afp)

Înaintea datei de 21 decembrie 2012, care încheie cel de-al 13-lea baktun, conform calendarului mayaş, semne divine vor anunţa Sfârşitul Erei. Asta spun specialiştii contemporani care au descifrat un text de pe una din tăbliţele mayaşe găsite în Guatemala, informează Huffington Post.

Conform credinţei vechilor mayaşi, toate semnele veneau de la Mama Terra, care le cerea oamenilor să o protejeze şi să se apropie mai mult de ea. De mai bine de o săptămână, Pământul pare să fi intrat în anul morţii: taifunul din Filipine, potopul care a inundat oraşul Buenos Aires din Argentina, cutremurul de peste 7 grade din Japonia, gerul incredibil de la Miercurea Ciuc şi cele două cutremure din zona Galaţiului ne fac să ne întrebăm: oare mayaşii au avut dreptate?

Inundaţii Argentina

Haos şi disperare pe străzile din Buenos Aires! Mii de persoane au rămas pe drumuri şi fără electricitate după ce asupra oraşului s-a abătut urgia. De 63 de ani, nu a mai plouat în acest hal, susţin bătrânii care se gândesc cu groază: „dacă mayaşii au avut dreptate?”.

Taifun Filipine

CLIIMA20121207_0075_1.jpg

Inundaţii Argentina (Fotografii: Reuters, Afp)


Peste 500 de oameni au pierit şi alte 400 de persoane sunt încă date dispărute după doar o săptămână de la taifun. Peste 300.000 de oameni au rămas fără case şi sate întregi au fost rase de pe faţa pământului de vânturile de peste 150 km/h.

Cutremur Japonia

CLIIMA20121207_0076_1.jpg

Inundaţii Argentina (Fotografii: Reuters, Afp)


Un cutremur puternic, de magnitudine 7,3 pe scara Richter, a lovit ieri coasta nord-est a Japoniei. Când sirenele au început să sune, oamenii s-au îndreptat în fugă spre adăposturi. Cel puţin 5 persoane au fost rănite, dar nu au fost raportate pagube majore. Localnicii s-au speriat de un eventual tsunami. Însă, valul a avut doar un metru înălţime la Ishinomaki, un oraș în regiunea Miyagi şi au fost raportate valuri mai mici în localităţile de coastă. Au urmat 10 alte replici de peste 4 grade.

Ger România

CLIIMA20121207_0077_1.jpg

Inundaţii Argentina (Fotografii: Reuters, Afp)


A fost ger cumplit la Joseni, în judeţul Harghita, ieri dimineaţă: -22˚C! Este cea mai scăzută temperatură din această iarnă. Meteorologii anunţă că, la noapte, minimele în Harghita vor fi similare celor înregistrate ieri. Minima absolută a lunii decembrie a fost de -33˚C, la 28 decembrie 1998, la Miercurea Ciuc. Vremea se va menţine foarte rece şi în acest weekend.
Loading...