Măritată la 1 an, a divorţat la 18!

Ultima actualizare:

O tânără indiană căsătorită de părinţi la vârsta de un an cu un băieţel de trei ani a obţinut anularea căsătoriei 17 ani mai târziu. Laxmi Sargara, acum în vârstă de 18 ani, nu a ştiut nimic despre căsătoria pe care părinţii săi şi cei ai băiatului au făcut-o atunci când ei erau copii, în scopuri materiale.

Ea a aflat abia, acum un an, când familia băiatului a venit să o ia de acasă pentru a o duce în Rajasthan, în nord vestul Indiei. „Am fost şocată când am auzit că aparţin unui bărbat", spune tânăra.

„Le-am spus asta părinţilor mei, dar nu au fost de acord cu mine, aşa că a trebuit să caut în altă parte ajutorul". Laxmi era pe cale să fie dusă la casa mirelui, când a cerut ajutorul unui asistent social pe nume Kriti Bharti, care militează pentru drepturile copiilor. Femeia l-a convins pe mire că nu e drept ca cei doi să fie căsătoriţi, aşa că acesta a fost de acord cu anularea legală a căsătoriei.

Click!spune

Căsătoriile între copii sau cu copii sunt ilegale în India, dar din păcate multe familii din zonele rurale aleg să-şi „vândă" copiii astfel.

Aproape jumătate, mai precis 47 la sută din femeile din India se căsătoresc înainte de a împlini 18 ani. Totodată, 40 la sută din căsătoriile în care unul sau ambii parteneri este minor se întâmplă în această ţară, anunţă un raport Unicef.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net