Măcel în discotecă! 13 oameni au murit într-un schimb de focuri din Thousand Oaks, California

Ultima actualizare:

    Poliţia a intervenit la doar trei minute după primul apelfoto EPA
Poliţia a intervenit la doar trei minute după primul apelfoto EPA

Tragedie de nedescris la discoteca Borderline Bar & Grill din Thousand Oaks, California! Un bărbat a deschis focul în mulţimea de tineri care dansa pe ringul de dans. 11 au pierit pe loc sub ploaia de gloanţe şi 15 au fost grav răniţi. Sergentul de poliţie Ron Helus a fost printre primii care au intrat în club pentru a-l înfrunta pe atacator. A pierit şi el răpus de acesta. Asasinul Ian David Long, de 28 de ani, înarmat cu muniţie de război a fost găsit mai târziu mort, în spatele barului.

Scene de groază la discoteca Borderline Bar & Grill din Thousand Oaks, localitate aflată în sudul statului California. Martorii oculari povestesc că în noaptea de miercuri spre joi s-a dezlănţuit Iadul asupra clubului plin cu tineri. Pentru mulţi dintre ei petrecerea din acea seară avea să fie ultima. Sergentul Ron Helus intenţiona să se pensioneze în 2019, după o carieră de 30 de ani în cadrul departamentului. Nu a mai apucat. A murit ca un erou, încercând să îi salveze pe alţii.

Asasinul a deschis focul asupra tinerilor de pe rindul de dans

Măcelul îngrozitor a început la ora 23.20, potrivit CNN. Un bărbat îmbrăcat în negru cu ochelari de soare pe chip a intrat în club, şi-a făcut loc până în mijlocul ringului şi apoi a deschis focul asupra celor adunaţi. Trupul atacatorului Ian David Long, de 28 de ani, a fost găsit în spatele barului, dar nu este clar dacă s-a sinucis sau a murit în urma rănilor produse în timpul schimbului de focuri cu poliţiştii. Motivele atacului sunt încă necunoscute. „Este o scenă de coşmar aici. Este sânge peste tot. Nu vreau să şochez opinia publică, dar cadavrele sunt mutilate ca în filmele de groază, inclusiv trupul atacatorului”, a declarat pentru CNN şeriful din Ventura County Geoff Dean.

Tinerii şocaţi au relatat scenele de coşmar la care au asistat în club
Tinerii şocaţi au relatat scenele de coşmar la care au asistat în club

„A început să plouă cu gloanţe din senin”

Atacatorul nu a cruţat pe nimeni după ce a intrat în club. „Am auzit câteva pocnituri şi a început să plouă cu gloanţe. Oamenii din jurul meu cădeau cu nişte răni îngrozitoare. Ringul s-a umplut de sânge. Mulţimea s-a panicat şi unii au sărit peste mese să se adăpostească, alţii au trecut prin geamuri, iar atacatorul continua să tragă foc după foc”, a declarat pentru Fox News Taylor Von Molt, de 21 de ani. Tânăra s-a întors şi a apucat să îl privească în faţă pe atacator. „Purta pe faţă o bandană şi avea ochelari de soare. Era îmbrăcat în negru (blugi, hanorac cu glugă şi bocanci) şi avea o ditamai puşca automată în mână”, a adăugat Von Molt. Tânăra a fugit către ieşire, dar s-a împiedicat. Mulţimea îngrozită a călcat-o în picioare. A ajuns la spital cu câteva coaste fracturate şi entorsă la genunchi, fericită însă că a scăpat cu viaţă din iadul din club.  

Citeşte şi:

Ar fi putut fi oprit măcelul din Las Vegas? Polițistul rănit în hotel, împușcat înainte de masacru

Atacul armat din SUA, soldat cu 14 morţi, revendicat de Statul Islamic

Am scăpat cu viaţă pentru că m-am trântit la pământ

Un alt supravieţuitor al tragediei este John Hedge care se afla la bar împreună cu tatăl său vitreg. După ce a auzit trei împuşcături, el s-a aruncat la pământ. „Am auzit la un moment dat nişte pocnituri. Pop, pop, pop şi m-am uitat apoi în sus. Bodyguardul fusese ucis. Nu ştiu dacă a murit pe loc, dar fusese împuşcat urât de tot în zona pieptului”, a declarat Hedge pentru KABC. Unii bărbaţi au încercat să îl înfrunte dar au fost împuşcaţi în cap. Mulţi s-au aruncat unii peste alţii, încercâmnd să îşi protejeze iubitele sau iubiţii. Era un haos de nedescris. Câţiva au scăpat fugind pe uşa din spatele barului, alţii s-au ascuns sub scări, în bucătorie sau în toalete.

Poliţia a intervenit la trei minute după primul apel

Prima maşină de poliţie care a ajuns la clubul Borderline Bar & Grill din Thousand Oaks a fost cea a sergentului Ron Helus. Fiind un poliţist experimentat, el a intrat direct în discotecă pentru că auzea urlete şi împuşcături. Însă de cum a pătruns în clădire, Ian David Long a deschis focul asupra lui. Practic, Helus nu a apucat să tragă decât un singur glonţ şi a murit ca un erou. Un agent de la trupele de patrulă de pe autostradă a recuperat trupul inert al poliţistului. Paramedicii i-au acordat primul ajutor. Însă Helus nu a mai putut fi salvat. El voia să se pensioneze anul viitor.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net