Legătura neştiută a Pentagonului cu evenimentele de la 11 septembrie 2001

Ultima actualizare:

    În interior sunt 131 de scări, 19 scări rulante şi 70 de lifturi @shutterstockclickpentrufemei.ro
În interior sunt 131 de scări, 19 scări rulante şi 70 de lifturi @shutterstockclickpentrufemei.ro

Pentagonul, una dintre cele mai recunoscute clădiri din lume, are o poveste fascinantă în spatele formei sale unice. Sunt mai multe detalii pe care este posibil să nu le ştii despre această structură etajată.

Înainte de toate, Pentagonul este sediu pentru birourile celor mai curajoşi, adică este sediul Departamentului Apărării (Department of Defense – DOD), care supraveghează toate ramurile armatei SUA: armată, marină, forţele aeriene, puşcaşi marini şi paza de coastă. Misiunea DOD este „să ofere o forţă comună letală, pentru a apăra securitatea şi a susţine influenţa americană în străinătate‟.

Iniţial, a fost numit Departamentul Războiului. În 1941, avea 24.000 de angajaţi răspândiţi în 17 clădiri din Washington, DC. Când armata lui Hitler înainta prin Europa, Congresul şi preşedintele Franklin D. Roosevelt au simţit nevoia să consolideze comanda forţelor armate americane într-un singur cartier general. Rezultatul? Pentagonul, care se întinde pe mai mult de 6,6 milioane de metri pătraţi, făcându-l una dintre cele mai mari clădiri din lume. Ca idee, are un spaţiu de trei ori mai mare decât cel ocupat de Empire State Building.

Potrivit site-ului oficial, 26.000 de angajaţi, atât militari, cât şi civili, lucrează în clădire, motiv pentru care s-au amenajat 16 parcări, pentru cele 8.770 de maşini cu navetişti. În plus, peste 106.000 de turişti vizitează Pentagonul în fiecare an.

Citește continuarea aici.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net