La asta nu se aştepta nimeni: Papa Francisc pleacă noaptea din Vatican!

Ultima actualizare:

Speculaţia potrivit căreia Suveranul Pontif îi vizitează pe săraci sub acoperirea întunericului a apărut în urma unui interviu cu arhiepiscopul Konrad Krajewski, al cărui rol ar include distribuirea de bani de la Sfântul Scaun către săraci, potrivit "Daily Mail".

Acesta a spus că, pe vremea când papa era arhiepiscop de Buenos Aires, şi-ar fi exprimat adesea dorinţa de a-l însoţi în misiunile nocturne.

"Când îi spuneam că mă duc în oraş în această seară, era un permanent risc să vină cu mine", a mărturisit Krajewski.

Dar când a fost întrebat direct dacă Suveranul Pontif l-a însoţit vreodată, arhiepiscopul polonez, care este împărţitor de daruri la Vatican, a zâmbit şi a evitat să răspundă. Spunând "Următoarea întrebare vă rog", a lăsat multora să înţeleagă că Sfântul Părinte face călătorii secrete pe timpul nopţii pentru a face daruri. "Huffington Post" relatează că o sursă a dezvăluit: "Gărzile elveţiene au confirmat că papa se aventurează noaptea afară, îmbrăcat ca un simplu preot, ca să întâlnească oameni fără adăpost".

Şi pe vremea când era arhiepiscop de Buenos Aires, Papa Francisc era cunoscut pentru că făcea adesea ieşiri noaptea să găsească oameni ca să le vorbească şi uneori le cumpăra ceva de mâncare.

Potrivit legendei, Papa Ioan al XIII-lea ieşea noaptea să se bucure de frumuseţea Romei şi Papa Pius al XII-lea se îmbrăca precum un franciscan în timpul celui de Al Doilea Război Mondial pentru a-i salva pe evreii din Roma.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net