La 5 ani are 68 cm şi 4 kg

CLIIMA20120923_0032_1.jpg

Normal, la vârsta ei, micuţa ar fi trebuit să aibă o înălţime de 1,40 m și o greutate de 35 kg
Citeste tot despre: 

Charlotte Garside a petrecut prima zi de şcoală în compania colegilor ei care au primit-o ca pe o micuţă eroină.

Fetiţa, care a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind copilul care se dezvoltă cel mai încet din lume, adoră să se joace cu păpuşile, ca orice micuţ la vârsta de cinci ani.

Charlotte a fost întâmpinată cu căldură de colegi în prima zi de școală

Fetiţa este la fel de mare ca păpușile ei de pluș


Dar, la înălţimea de doar 68 de centimetri, este mai micuţă chiar şi decât acestea. Ea locuieşte împreună cu familia în apropierea oraşului Hull, Marea Britanie, şi are o formă rară de nanism primordial, care afectează doar 100 de oameni din lume.

Charlotte măsoară doar jumătate din înălţimea pe care ar fi trebuit să o aibă la vârsta ei. În momentul naşterii, în august 2007, Charlotte cântărea numai 500 de grame şi măsura doar 25 de centimetri.

Emma Newman, mama fetiţei, a avut o sarcină fără probleme, iar pe parcursul celor opt luni de graviditate, medicii nu au depistat nicio anomalie. Abia când femeia a început să aibă contracţii, cu patru săptămâni înainte de termen, doctorii au remarcat că fătul nu s-a dezvoltat normal.

Click! spune

Nanismul primordial este o boală genetică extrem de rară. Există cinci tipuri de nanism primordial - cele mai severe din cele 200 de forme de nanism cunoscute. În lume există 100 de persoane care suferă de această boală, dintre care 40 numai în SUA.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1