L-am salvat pe Atlas cu respiraţie gură la gură

Ultima actualizare:

Ben Waterfall are de un an o broască ţestoasă mascul, numită Atlas, în vârstă de 8 ani, la care ţine foarte mult. Medicul a avut un şoc, săptămâna trecută, când a văzut animalul zăcând, pe jumătate sucufundat, în vasul său de apă.

L-a scos imediat de acolo şi a constatat, cu disperare, că încetase să mai respire. Nu a stat pe gânduri nici o clipă şi, timp de 6 minute, i-a făcut ţestoasei respiraţie gură la gură, cum a învăţat că se face la oameni.

Mare i-a fost fericirea când răsuflarea lui Atlas a început să se facă din nou simţită. "Broscoiul a deschis ochii ceţoşi, în care parcă se răsfrângea o bucurie nemărginită, fiindcă i-am salvat viaţa", a povestit medicul Waterfall în culmea fericirii.

"Atlas e încă foarte tânăr! Pentru fiul meu, Harry, care are doi ani, ar fi fost o tragedie, dacă l-am fi pierdut", a adăugat doctorul chirurg.

Click! spune

Broaştele ţestoase de uscat pot ajunge la vârste de 150 de ani. Ca animal de casă, nu sunt foarte uşor de întreţinut şi se pot îmbolnăvi uşor.

Sunt purtătoare de Salmonella care e transmisibilă la om. Menţinerea unui timp îndelungat a unei broaşte ţestoase de uscat în apă poate face ca aceasta să moară înecată. Poate să ajungă la dimensiuni de 25-30 cm şi greutatea de 2-3 kg.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net