Îţi vine să crezi ce vârste au ei?

Ultima actualizare:

    Raman, de 15 ani, este mai mic decât roata camionului
Raman, de 15 ani, este mai mic decât roata camionului

Se numără printre cei mai ciudaţi pământeni! Indianul Raman Raikvar este un adolescent de 15 ani, dar arată ca un copil mic. Tot ca un copilaş arată şi australianul Stuart McKechnie, deşi a împlinit 20 de ani.

Suferă de boli rare care i-au condamnat la suferinţe şi viaţă de calvar! Raman Raikvar din Qadian, un sat din Punjab (nordul Indiei) are înălţimea de numai 81 de centimetri la 15 ani. Adolescenţii de vârsta lui ar trebui să aibă, în mod normal, în medie, 1,68 metri, dacă sunt băieţi, sau 1,64 metri, dacă sunt fete. A suferit mult încă din fragedă copilărie pentru că nu creştea, precum tovarăşii lui de joacă. La şcoală, colegii râdeau mereu de el. Toţi creşteau în fiecare an, numai lui i se mărea doar capul. De la vârsta de 3 ani, a început să nu se mai înalţe precum ceilalţi copii, fiindcă suferă de nanism. În cele din urmă, micuţul Raman s-a resemnat. Acum visează să devină cel mai scund actor de pe planetă, fiindcă toată lumea spune că este foarte talentat. Un alt caz şocant se află în Australia. Stuart McKechnie din Adelaide pare un copil mic, dar în realitate are 20 de ani, deşi cântăreşte numai 20 de kilograme şi are înălţimea de 1,15 metri. Un tânăr normal la această vârstă ar trebui să aibă înălţimea ideală de 1,70 metri şi greutatea de 62,85 kilograme. S-a născut în septembrie 1995 şi a fost perfect sănătos în primele săptămâni de viaţă. Apoi, a stagnat în dezvoltare şi medicii l-au diagnosticat că suferă de o boală rară, numită sindromul Johanson-Blizzard. Are anormal dezvoltate pancreasul, nările, dinţii. Deşi nu poate să meargă şi comunică doar prin semne, e mereu foarte vesel. Este permanent dependent de fraţii lui mai mari, Geoff şi Nataniel, care au grijă de el.

Click! spune

Nanismul e o boală din care cauză o persoană are înălţimi mai mici faţă de cele normale. Cauzele acesteia sunt genetice sau de la diferite boli.

Click! spune

Sindromul Johanson-Blizzard este o tulburae genetică rară, care afectează mai multe organe. Copiii pot avea greutăţi mici la naştere şi tonusul muscular slăbit.

Stuart, de 20 de  ani, are înfăţişare  de copil mic
Stuart, de 20 de ani, are înfăţişare de copil mic
image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net