Italia, în alertă maximă după atacul terorist de la Paris, soldat cu 12 morți

atac terorist.jpg

atac terorist Paris ambulanta morti raniti
Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac soldat cu moartea a 11 persoane şi rănirea altor 5.
Foto: AFP

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Aeroporturile și gările din Italia sunt în alertă maximă, după ce, miercuri (7 ianuarie), un grup de bărbaţi mascaţi şi înarmaţi au pătruns în sediul unui ziar satiric din Paris și au ucis 12 persoane.

Atacul terorist poate fi comis atât de persoane separate, cât și de grupuri organizate, scrie Corriere.it.

Angelino Alfano, Ministrul de Interne italian, ar putea încă din această după-amiază să reunească liderii forțelor de ordine pentru a verifica sistemele de supraveghere, care au fost deja ajustate după atacurile din ultima săptămână, care au avut loc în Canada și în Australia.

Analiștii de contraterorism și 007 susțin că nu există rapoarte specifice despre anumite situații de risc, dar pericolul se referă acum la capacitatea de a ataca la care - așa cum a demonstrat ceea ce s-a întâmplat la Paris - se poate ajunge fie prin așa-numiții „lupi singuratici”, fie prin grupurile teroriste organizate.

Strategia de prevenire a aunui atac terorist, care se impune în aceste cazuri, presupune creșterea imediată a controalelor în aeroporturi și gări, verificarea tuturor mediile care ar putea oferi „o acoperire", și, de asemenea, intensificarea contactelor serviciilor secrete între statele aliate.

În aceste momente nu este exclusă nici convocarea unui summit european pentru a arăta solidaritatea în fața unei ofensive teroriste.

Miercuri (7 ianuarie), la prânz, 12 persoane au fost ucise la sediul ziarului Charlie Hebdo, aflat pe Rue Serpollet nr.26, celebru după ce în 2012 a publicat un desen satiric la adresa lui Mohammed.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5