ISIS revendică atacul de la Charlie Hebdo: "Franţa e doar începutul"

Ultima actualizare:

    Membrii grupării Statul Islamic sunt de o cruzime greu de imaginat
Membrii grupării Statul Islamic sunt de o cruzime greu de imaginat

Statul Islamic revendică atacul de la sediul redacţiei Charlie Hebdo.

Un cleric irakian, Abu Saad al-Ansari, ar fi făcut o declaraţie vineri, 9 ianuarie, în cadrul unui slujbe la ţinute în oraşul irakian Mosul, aflat sub ocupaţie ISIS. 

"Am început cu operațiunea din Franța, pe care o revendicăm. Mâine se va întâmpla în Marea Britanie, America și în alte țări", a afirmat Abu Saad al-Ansari, într-o predică în orașul irakian Mosul, controlat de Statul Islamic, conform digi24.ro.

"Acesta este un mesaj pentru toate țările care participă la coaliția care a ucis membri ai Statului Islamic", a adăugat el.

12 persoane au fost ucise la sediul revistei Charlie Hebdo aflat pe Rue Serpollet nr.26, celebră după ce în 2012 au publicat un desen satiric la adresa lui Mohammed, după ce un grup de bărbaţi mascaţi şi înarmaţi au pătruns în sediul din Paris.

Potrivit Le Point, directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier,alias caricaturistul Charb (47 de ani) a fost ucis. El asigura conducerea redacţiei din mai 2009 şi a fost inclus pe lista ţintelor Al Qaeda, în 2013, pentru că a realizat caricaturi ale profetului Mohamed. Au mai fost ucişi caricaturiştii Jean Cabut zis Cabu (76 de ani), Geroges Wolinski (80 de ani) şi Bernard Verlahac zis Tignous (47 de ani).  În atacul terorist a murit şi economistul Bernard Maris, acţionar al Charlie Hebdo, potrivit FranceTV Info, dar şi poliţistul desemnat să-l păzează pe Charb. Redactorul şef al Charlie Hebdo, Gerard Biard, a scăpat deoarece se află la Londra. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net