Ipoteză-şoc: Papa Francisc I va fi ucis de mafie?

Papa Francisc I vrea ca Biserica Catolică să fie un model de austeritate şi onestitate, de aceea intenţionează să o restructureze.

Dincolo de scandalurile de pedofilie şi homosexualitate ivite în diferite părţi ale lumii şi avându-i în prim plan pe preoţii catolici, papa vrea să închidă banca Vaticanului.

Papa Ioan Paul I a avut un pontificatde doar 33 de zile

Acuzată de-a lungul timpului că ar fi spălat sume incredibile de bani „negri" proveniţi din diferite surse obscure, că ar fi fost coruptă până în măduva oaselor şi că ar fi favorizat evaziunea fiscală la nivel mondial, banca denumită Institutul de Opere Religioase are nevoie de o schimbare radicală.

Primul care a încercat să stopeze neregulile din această instituţie a fost Papa Ioan Paul I. În mod misterios, papa al cărui pontificat nu a durat decât 33 de zile, se stinge din viaţă la 28 septembrie 1978. Apucase doar să-şi anunţe intenţia de a rezolva problemele băncii Vaticanului. Procuratorii italieni au acuzat în urmă cu ani de zile instituţia de faptul că nu oferă transparenţă cu privire la identitatea clienţilor, provenienţa banilor şi sumele deţinute, pentru că încearcă să protejeze spălarea de bani a clanurilor mafiote din lume.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1