A inventat ferma de insecte comestibile

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Am trăit s-o vedem şi pe asta! O austriacă a inventat un aparat în care orice om al planetei va putea să-şi producă insecte care îi vor asigura necesarul de proteine. Aşa, cică, se va rezolva criza!

Katharina Unger a inventat o fermă de produs larve de insecte comestibile care va permite oamenilor să le crească în casele lor pentru consum. Astfel, zice ea, se va rezolva criza cărnii care ne va paşte în curând. Este vorba de un aparat, numit "Ferma 432", în care sunt introduse larve de "soldaţi negri", care urmează să se înmulţească pe cale naturală.

simeon stalpnicul png

"Soldaţii negri" sunt o specie de insecte comestibile ce trăieşte în sud-estul SUA, numite ştiinţific Hermetia illucens. "Am făcut rost de larve şi am creat propria mea colonie de insecte", a mărturisit Unger.

"A fost foarte incitant să văd cum larvele se transformă în insecte care se împerechează şi depun ouă", spune ea. În ferma proiectată de aceasta, larvele de "soldaţi negri" sunt plasate într-o încăpere a aparatului unde se transformă în insecte adulte care zboară într-un spaţiu mai mare de deasupra. Aici se împerechează şi produc larve, care cad în zona de "incubator" şi pot fi recoltate pentru consum.

O mică parte din recoltă este selectată şi plasată din nou în spaţiul iniţial pentru a relua ciclul de producţie. Larvele de "soldaţi negri" sunt cele mai eficiente surse de proteine din lumea insectelor, conţinând 42% proteine, mult calciu şi aminoacizi, spune Unger. În 432 de ore, 1 gram de ouă de insecte se transformă în 2,4 kilograme de proteine din larve. Oamenii ar putea recolta circa 500 de grame de larve pe săptămână din aparatul-minune.

Reţeta preferată a inventatoarei

Larve cu roşii risotto: "Amestec orez fiert cu orez sălbatic şi larve. Adaug sos de roşii şi brânză parmezan. În final, se presară pătrunjel sau busuioc şi se obţine o mâncare delicioasă. Larvele pe care le cresc eu au un gust aparte, când sunt preparate miros precum cartofii gătiţi. Gustul seamănă puţin cu nuca şi carnea şi au consistenţa cărnii moi", spune Unger.

Ia snaks-uri cu greieri, neamule!

Par nişte batoane cu cereale normale, dar în realitate sunt nişte snacks-uri cu insecte, mai precis greieri. Aceste a se numesc "Ugly Bug Bars" (în traducere: batoane urâte cu gândaci) şi au fost produse în SUA. Greierii provin de la o fermă de insecte situată la nord de New York. Insectele sunt congelate şi păstrate la temperaturi joase.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net