Îngrozitor! A luat o pastilă pentru răceală și s-a ales cu arsuri pe 65% din corp - VIDEO

Ultima actualizare:

    Calvin Lock
Calvin Lock

Calvin Lock, un băiat de 11 ani din Marea Britanie, a luat o pastilă pentru o banală răceală, ce conţinea ibuprofen. Numai că ghinionistul băiat a făcut o reacţie alergică extrem de puternică la medicament, ajungând în stare foarte gravă.

Substanţa i-a provocat arsuri pe 65% din piele, iar băiatul a fost la un pas de moarte, stând trei zile conectat la aparatele ce l-au ţinut în viaţă. Iniţial, medicii au crezut că este vorba despre un pojar, ceea ce a făcut ca tratamentul adecvat să întârzie.

Ceea ce a păţit băiatul se numeşte în termeni medicali sindromul Stevens Johnson (SSJ) şi se manifestă prin descoamarea celulelor pielii în maniera în care acest lucru se întâmplă cu şerpii. Coşmarul lui Calvin a început pe 26 septembrie, când i s-a dat o pastilă cu ibuprofen ca să îşi trateze răceala. Dimineaţa când s-a trezit avea nişte băşici pe faţă, pe care medicii le-au confundat cu pojarul. A primit antibiotic, iar a doua zi erupţia era prezentă pe tot corpul.Băiatul nu mai putea să vorbească, să meargă şi nu mai vedea aproape nimic.

Transportat de urgență la spitalul Addenbrooke, medicii au luptat din greu cu boala băiatului şi i-au îngrijit peste 200 de "arsuri" care îi apăruseră din creştet până-n tălpi. În spital, i s-au îndepărtat suprafeţele de piele afectate, părul de pe cap şi unghiile pentru a-i face tratament. Calvin este acum în recuperare, învăţând să meargă din nou, iar părul şi unghiile au început să i se refacă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net