Inedit! Cât de simplu este să evadezi din această închisoare din Franţa

Ultima actualizare:

În jurul orei 4:30, pe 1 ianuarie, trei prizonieri francezi au folosit piciorul unei mese pentru a găuri tavanul celulei în care se aflau, potrivit autorităţilor citate de revista "Time".

Odată ce au urcat pe acoperişul închisorii Colmar, au intrat în curtea unei case din apropiere şi s-au strecurat silenţios afară, dispărând pe aleile oraşului.

A fost nevoie de două ore pentru ca paznicii să descopere dispariţia, în ciuda faptului că se dăduse alarma în curtea casei de lângă închisoare.

Doi dintre deţinuţi erau reţinuţi pentru audieri, în timp ce al treilea îşi ispăşea pedeapsa, urmând să fie eliberat în mai 2014. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, au fost închişi împreună, într-una din camerele care au servit drept celule încă din 1791.

Autorităţile nu se grăbesc, totuşi, să repare zidurile şi tavanul. Închisoarea se află "într-un stadiu avansat de degradare", iar încălzirea este "aproape inexistentă", potrivit unui raport judiciar independent întocmit luna trecută şi care viza condiţiile din închisoare.

Închisoarea, care poate adăposti 120 de prizonieri, se află într-o clădire care a fost destinată acestui scop în secolul al XVIII-lea, la aproape 500 de ani de la data la care a fost construită.

Ridicată în 1316, închisoarea se află exact în centrul istoric al oraşului Colmar.

"Se pare că pereţii celulei sunt alcătuiţi dintr-un material fărâmicios care a fost distrus de o unealtă concepută din obiecte care se aflau în celulă, mă refer mai ales la un picior al unei mese", a declarat procurorul Bernard Lebeau pentru agenţia Reuters. Modul în care cei trei au evadat nu este însă nici pe departe ieşit din comun. În 2004, trei prizonieri ai aceleiaşi închisori au evadat exact în acelaşi fel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net