Imagini şocante! Un metrou a deraiat la Moscova. 21 de morţi şi peste 100 de răniţi

Ultima actualizare:

    Sute de oameni se aflau în metroFoto: wikicommons
Sute de oameni se aflau în metroFoto: wikicommons

Pasagerii metroului din Moscova au trecut prin clipe de groază marţi dimineaţă, când trenul în care se aflau a deraiat.

UPDATE 23:58

Cel puţin 21 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 100 au fost rănite în accidentul produs marţi la metroul din Moscova, potrivit unui nou bilanţ, într-una dintre cele mai grave catastrofe care au avut loc la metroul din capitala Rusiei, relatează AFP.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat, au anunţat autorităţile ruse.

"Etapa de salvare s-a încheiat", a anunţat ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Vladimir Pucikov.

"În decursul a 30 de ore totul ar trebui să revină la normal", a adăugat el.

"Nouăsprezece persoane au murit la locul accidentul, iar o victimă a decedat la spital", a declarat anterior purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oleg Salagai, în timp ce bilanţul continua să crească.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, 161 de persoane au fost rănite, dintre care 129 au fost spitalizate, iar 42 se află în stare gravă.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a transmis condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, citat de presa rusă.

Putin, aflat în prezent într-o vizită în Brazilia, a ordonat deschiderea unei anchete în acest caz.

"Un eveniment tragic s-a produs la metrou. A avut loc un accident, au murit oameni", a reacţionat premierul rus Dmitri Medvedev, citat de agenţiile de presă, prezentând condoleanţe familiilor victimelor. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, care s-a deplasat la locul accidentului, a decretat o zi de doliu miercuri.

"Versiunea cea mai plauzibilă este că această catastrofă s-a produs din cauza unei defecţiuni tehnice", a afirmat Comitetul rus de anchetă, care a exclus probabilitatea unui act terorist.

Numeroşi pasageri au povestit că au reuşit să iasă singuri din interiorul garniturilor de metrou. "Era panică. Am încercat să ies din vagon, dar era blocat. Alţi oameni au luat ciocane şi au distrus ceea ce ne bloca drumul. Erau muncitori şi ne-au condus spre ieşire", a dezvăluit o altă victimă, pentru site-ul de ştiri LifeNews.

Familiile persoanelor care au murit în accident vor primi îndemnizaţii în valoare de un milion de ruble (29.000 de dolari), iar cei răniţi vor primi până la 500.000 de ruble (14.500 de dolari), au anunţat autorităţile.

Din primele informaţii, trei persoane au murit în urma accidentului, iar peste 80 au fost rănite. Trenul a deraiat la o oră de vârf, în staţia Bulevardul Slaviansk, aşa că sute de oameni aşteaptă să fie evacuaţi.

Conform Moscow Times, 15 oameni sunt în stare gravă, iar două dintre persoanele decedate aveau răni la coloana vertebrală.

Staţia de metrou este închisă momentan, pentru ca autorităţile să evacua răniţii.

Una dintre femeile rănite în urma accidentului
Una dintre femeile rănite în urma accidentului

Deocamdată se crede că trenul a deraiat din cauza scăderii tensiunii pe şine. Trenul a frânat brusc şi astfel s-a produs accidentul.

Aproximativ 50 de echipe medicale şi câteva elicoptere au fost mobilizate la locului incidentului, unde s-a deplasat de urgenţă şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Autorităţile fac tot posibilul pentru a evacua răniţii
Autorităţile fac tot posibilul pentru a evacua răniţii

Sute de oameni au rămas blocaţi la metrou
Sute de oameni au rămas blocaţi la metrou
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net