Iată de ce nu te poţi abţine de la dulciuri în perioada asta a anului!

sarba22-23-peglob-foto11-85-80-shutterstock-2.jpg

A început perioada în care cădem pradă ispitelor alimentare
Citeste tot despre: 

Toată lumea se îngraşă de Sărbători! Însă conform doctorului Helen McCarthy din Bristol, Marea Britanie, acest fenomen nu este cauzat de excesele alimentare de la cina de Crăciun şi de mesele îmbelşugate de la neamuri.

Principalul inamic al siluetei constă în gustări dulci, cozonaci, bomboane de brad şi de haosul alimentar. Emoţiile puternice din perioada Sărbătorilor ne trimit necondiţionat la frigider pentru a ”ne umple gura cu ceva”, certurile din familie culminează cu o pungă de chipsuri, câteva linguri de îngheţată sau o cutie de bomboane de ciocolată.

Statistic, peste 68% dintre femei şi 75% dintre bărbaţi renunţă la diete şi la cele trei mese din timpul zilei şi se îndoapă cu gustări din 30 în 30 de minute. Emoţiile produc modificări neuro-chimice în organism şi în creier.

Aşa se justifică beţiile din timpul Sărbătorilor, crizele de isterie şi ”mâncatul emoţional”. Şocul termic resimţit de organism din cauza sezonului (n.r. diferenţa de temperatură dintre interior şi exterior este de peste 12 grade Celsius) consumă din resursele corpului şi ne face o poftă de mâncare incredibilă. 

 

Loading...