Iată cele mai frumoase plaje din lume!

Ultima actualizare:
Plaja Grace Bay,  Providenciales,  de pe insulele Turks  and Caicos
Plaja Grace Bay, Providenciales, de pe insulele Turks and Caicos

Luna martie e cel mai bun sfetnic în alegerea destinaţiei perfecte pentru o vacanţă de vis, susţin experţii de la Tripadvisor. Conform statisticilor realizate în Marea Britanie în intervalul 2015-2019, peste 81% din concediile care au fost rezervate în martie s-au dovedit a fi de vis şi la un preţ onest. Iată ce paradisuri vă aşteaptă!

Este frumos să visăm cu ochii deschişi şi să ne imaginăm că putem realiza imposibilul, iar luna martie pare făcută special pentru asta.

Playa Paraiso, din  Cayo Largo, Cuba
Playa Paraiso, din Cayo Largo, Cuba

Martie este prima lună a anului în vechiul calendar latin, aşa că este de înţeles de ce în această perioadă peste 72% dintre europeni îşi rezervă concediile din vară. Experţii de la TripAdvisor au realizat şi în acest an topul celor mai frumoase plaje din lume şi, după cum era de aşteptat, oarecum, Baia do Sancho, de pe insula Fernando da Noronha, din largul coastelor braziliene, a fost desemnată iar pe locul unu datorită apelor limpezi, aerului curat, nisipului fin, serviciilor ospitaliere şi climei prietenoase.

Spiaggia dei Conigli, din  Lampedusa, Sicilia, Italia
Spiaggia dei Conigli, din Lampedusa, Sicilia, Italia

Chiar dacă statisticile Eurosat pentru 2018 arătau că doar 28,3% dintre cetăţenii Uniunii Europene îşi permit o vacanţă în afara ţării şi 58,9% dintre români nici nu îndrăznesc să viseze la o vacanţă în străinătate, topul realizat de TripAdvisor ni se adresează şi nouă pentru că 7,5% dintre turiştii care ajung în aceste paradisuri exotice provin din Europa.

Prainhas do Pontal  do Atalaia, din Arraial  do Cabo, Brazilia
Prainhas do Pontal do Atalaia, din Arraial do Cabo, Brazilia

Şi în această perioadă se rezervă cele mai avantajoase curse aeriene pentru august şi septembrie. Iată topul celor mai frumoase plaje din lume. Experţii au ţinut cont de următorii factori: fineţea nisipului, cât de agitate sunt valurile, claritatea şi temperatura apei, nivelul de poluare din regiune, gradul de sălbăticiune oferit de peisaj, calitatea faunei şi florei marine şi răspunsurile date de turiştii care au fost aici în intervalul 2015-2019.

Plaja Seven Mile,  din Grand Cayman
Plaja Seven Mile, din Grand Cayman

Pe locul secund, după Baia do Sancho care a strâns 91% din voturile miilor de turişti care au fost aici, se află plaja Grace Bay, Providenciales, de pe insulele Turks and Caicos. Chiar dacă nisipul nu e aşa de fin, liniştea, apa albastră cristalină şi natura sălbatică au strâns 89% din voturi. Playa Paraiso, din Cayo Largo, Cuba este pe locul trei în topul realizat de specialişti şi serviciile ocupă un loc esenţial. 

Plaja Eagle,  din Aruba
Plaja Eagle, din Aruba

Pe locul patru se află Spiaggia dei Conigli, din Lampedusa, Sicilia, Italia, şi locaţia e recomandată cu mare căldură cuplurilor romantice sau cuplurilor cu probleme care au nevoie să se redescopere. Pe poziţia a cincea se situează Prainhas do Pontal do Atalaia, din Arraial do Cabo, Brazilia, şi turiştii avertizează că accesul la plajă se face cu maşina şi apoi aveţi de mers 150 de metri până când băgaţi piciorul în apa caldă.


    Plaja Eagle,  din Aruba
Plaja Eagle, din Aruba

Ce urmează se numeşte simplu: Paradis! Plaja Seven Mile, din Grand Cayman, este o bucăţică de Rai, dar, atenţie: Adam şi Eva s-au plictisit de atâta perfecţiune şi au căzut în păcat. După patru zile, timpanele voastre vor simţi dorul cloaxoanelor dintr-o intersecţie aglomerată. Pe poziţia a şaptea se află Plaja Eagle, din Aruba, unde nisipul este cel mai alb şi mai fin din lume. Cocteilurile şi muzica discretă venită de la terasele de pe plajă vă vor invita să visaţi şi să leneviţi uitând complet de trecerea timpului, de griji, probleme, gânduri negre sau neajunsuri. 

Top plaje din Europa

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Sicilia, Italia

Plaja Kleftiko , Milos, Cyclades, Grecia

Plaja Luskentyre, Insula lui Harris, Marea Britanie

Plaja de Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare, Spania

Plaja La Concha , San Sebastian - Donostia, Spania

Plaja Woolacombe , Devon, Marea Britanie

Plaja Elafonissi , Creta, Grecia

Cala Mariolu, Baunei, Sardinia, Italia

Laguna Balos , Kissamos, Grecia

Plaja Black Sand , Vik, Islanda

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net