Iată câteva joburi trăsnite prin care ai putea câştiga mulţi bani

Ultima actualizare:

CNN a citit cartea scriitorului american Steve Gillman, "101 Weird Ways to Make Money" ("101 Metode Ciudate de a Face Bani") în care autorul prezintă, pe baza mai multor interviuri cu diverşi antreprenori, mai multe metode inedite de a face bani şi a făcut un top cu cele mai trăsnite joburi.

Recuperator

Acest job nu presupune să convingi rău platnicii prin telefon să îşi achite datoriile, ci ai misiunea să recuperezi maşini furate de la hoţi. Pe cât de periculoasă este jobul, pe atât de bine este remunerat: de la 15.000 de dolari pe misiune sau chiar mai mult.

Vânător de recompense

Vânătorii de recompense îi prind pe infractori pentru a primi în schimb recompense financiare însemnate. Venitul anual al vânătorilor de recompense poate ajunge între 50.000 de dolari şi 80.000 de dolari. Jobul lor este însă unul foarte dificil şi periculos, iar pregătirea specială este de cele mai multe ori obligatorie.

Taximetrist pe bicicletă

Veniturile generate de un taximetrist care deţine doar o bicicletă ajung la 62.000 de dolari pe an, iar costurile iniţiale nu depăşesc 4.000 de dolari. Ca să nu mai vorbim de faptul că taximetristul face sport de întreţinere fără niciun cost.

Crescător de greieri

Proprietarii fermelor de greieri pot câştiga anual între un milion de dolari şi 20 de milioane de dolari. Cererea este mare întrucât insectele se pot folosi atât ca momeală pentru anumite specii de peşti, dar şi ca hrană pentru alte animale.

Menajeră la locul crimei

Dacă îţi place să faci curat şi ai stomacul tare, în America există meseria de menajeră la locul crimelor. În funcţie de nivelul de criminalitate din zonă, o persoană care prestează astfel de servicii poate câştiga între 30.000 de dolari şi 75.000 de dolari.

Scriitor de recenzii online

Dintr-un blog sau un site în care se scriu recenzii despre anumite produse sau servicii se pot câştiga până la 80.000 de dolari, estimează Gillman în cartea sa. Costurile iniţiale sunt şi ele mici şi presupun realizarea blogului şi mentenanţa lui.

Consultant

Pentru cei care sunt experţi pe anumite nişe, ca de exemplu în dating sau în creşterea pisicilor, a da sfaturi altora se poate transforma într-un business de sute şi chiar mii de dolari. Veniturile pot varia între 40 de dolari pe consultaţie, dacă oferiţi sfaturi de redecorare a casei şi pot ajunge la mii de dolari dacă oferiţi consultanţă de marketing pentru mari companii.

Actor de voce

Meseria este doar pentru cei cu voci speciale, iar posesorii unui astfel de talent pot lucra atât la radio şi TV, cât şi pentru diverse companii de producţie reclame. Veniturile anuale variază între 27.500 de dolari şi peste 75.000 de dolari.

Supraveghetor

Unii oameni sunt plătiţi să îi urmărească pe alţii. Aceste meserii sunt de obicei oferite de cazinouri, care au nevoie să se asigure că nu sunt păcăliţi de trişori. Salariul mediu anual este de aproximativ 32.500 de dolari, dar se poate câştiga mai mult, mai ales dacă angajatorul este o mare corporaţie.

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net