Iată cartierul din cimitirul de avioane!

Ultima actualizare:
Copiii îşi găsesc jucării printre  bucăţile de fiare contorsionate
Copiii îşi găsesc jucării printre bucăţile de fiare contorsionate

Cimitirul de avioane din suburbia Ramkhamhaeng, de lângă Bangkok, este cea mai neobişnuită atracţie turistică din întreaga Thailandă. Până în 2010, aici au fost depozitate epavele, iar din 2016 avioanele au fost transformate în locuinţe de câteva zeci de familii.

Bucăţi de fuselaj, roţi uriaşe şi fragmente din trenul de aterizare se amestecă ”armonios” cu păpuşi, maşinuţe şi hăinuţe de copii. Cam aşa arată ”aleile” cartierului din cimitirul de avioane. Epavele unor Boeing 747 umplute de desene colorate şi două aeronave McDonnell Douglas MD-82s au fost transformate în case de cele aproape 130 de familii mutate aici.

Epavele de Boeing 747 au început  să fie populate începând în 2016
Epavele de Boeing 747 au început să fie populate începând în 2016

Prin ferestrele rotunde se pot vedea de la distanţă televizoare color, la care se uită cu ochii sfrijiţi doi-trei copilaşi. Pentru 5,50 dolari turiştii străini sunt primiţi în ”case” şi se pot poza cu localnicii. Vizita poate dura o oră şi musafirii sunt primiţi numai însoţiţi de un ghid. Terenul de aici i-a aparţinut unui om de afaceri care dezmembra avioane şi vindea piesele. Afacerea lui a început să scârţâie la finele anului 2010, iar în 2016 aici s-au mutat primele familii.


    Epavele de Boeing 747 au început  să fie populate începând în 2016
Epavele de Boeing 747 au început să fie populate începând în 2016

La scurt timp, vechile aparate de zbor au prins viaţă, devenind o comunitate bine închegată. Majoritatea celor care locuiesc aici muncesc cu ziua în capitală pentru un salariu de 10 $ pe zi. Copiii sunt înscrişi la şcoli de la marginea oraşului Bangkok şi, după terminarea cursurilor, suplimentează veniturile familiei cerşind în zonele tranzitate de turişti. Din 2018, cartierul Ramkhamhaeng a fost inclus de mai multe agenţii de turism în circuitul turistic, iar în 2019 a fost votat în topul 10 al celor mai ciudate destinaţii, realizat de TripAdvisor. Epavele au fost adaptate de localnici în funcţie de nevoile personale, fiind compartimentate cu placaje, bucăţi de tablă şi cartoane în dormitoare, sufragerii, bucătării şi cămări.

image
image
image
image
image
image
justin wood rata wrinkle jpg
stop foto unsplash jpg
geci iarna barbati jpg
man at supermarket jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
printesa iraniana frumusete jpg
pensionar jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net