Hamas refuză prelungirea armistiţiului în Fâşia Gaza. Palestinienii îşi părăsesc casele de frică

Ultima actualizare:

    Palestinienii au început să-şi părăsească casele de teama atacurilor israeliene
Palestinienii au început să-şi părăsească casele de teama atacurilor israeliene

Mişcarea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a anunţat, vineri, la Cairo că nu va prelungi armistiţiul în enclava palestiniană, în vigoare de trei zile, pentru că Israelul refuză solicitările sale, relatează AFP.

Armistiţiul a expirat la ora 05.00 GMT (08.00 ora României), dar armata israeliană a anunţat deja că două rachete au fost lansate asupra sudului Israelului provenind din Gaza, cu trei ore înainte de încheierea acestuia.

Doi oficiali de rang înalt ai Hamas, membri ai delegaţiei palestiniene care negocia la Cairo prelungirea armistiţiului sub egida Egiptului, au declarat pentru AFP că mişcarea lor refuză menţinerea acestei încetări a focului, la aproape o lună de la începutul conflictului soldat cu 1.890 de morţi în Fâşia Gaza, în principal civili, potrivit Guvernului palestian.

De partea israeliană au murit 64 de militari şi trei civili. Israelul a propus încă de miercuri seara o prelungire pe o durată nelimitată a armistiţiului încheiat cu Hamas şi celelalte facţiuni palestiniene şi intrat în vigoare marţi dimineaţa.

"Refuzăm prelungirea armistiţiului, este o decizie finală, Israelul nu a propus nimic", a declarat pentru AFP un membru al Hamas din cadrul delegaţiei negociatorilor palestinieni la Cairo.

Hamas a acuzat joi seara Israelul că blochează negocierile pentru prelungirea acestui armistiţiu neacceptând cererile sale, în special încheierea blocadei impuse Fâşiei Gaza, care asfixiază enclava de opt ani, şi eliberarea prizonierilor.

Israelul "nu a acceptat să pună capăt blocadei", a explicat oficialul Hamas la Cairo. La rândul său, un oficial din cadrul Jihadul Islamic, cealaltă facţiune combatantă din Gaza, a declarat pentru AFP că mişcarea sa nu va prelungi armistiţiul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net