Guvernul francez facilitează accesul romilor pe piaţa muncii

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Guvernul francez a decis să „slăbească constrângerile” asupra accesului romilor la locuri de muncă, suprimând taxa datorată de angajatori şi lărgind domeniul meseriilor la care aceştia pot avea acces, a anunţat miercuri Cécile Duflot, ministrul Locuinţei.

Autorităţile franceze au anunţat o serie de proiecte pentru favorizarea inserţiei a 15.000 până la 20.000 de romi care trăiesc în Franţa, informează Mediafax.

 Cea mai concretă măsură imediată vizează o „facilitare a inserţiei prin intermediul muncii, extinzând şi slăbind constrângerile impuse în prezent populaţiilor rome care doresc să muncească”, a declarat Cécile Duflot.

Aceste decizii slăbesc, fără a le elimina, constrângerile măsurilor  în vigoare până în 2013, prin care se limitează accesul la locurile de muncă din Franţa pentru români şi bulgari, la fel ca şi pentru alte şapte state membre UE.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net