Gruparea "Statul Islamic" a crucificat şi executat în public un bărbat

isis_2.jpg

decapitare isis statul islamic victima
Bărbatul a fost crucificat şi ucis în public
Foto: ISIS

Gruparea Stat Islamic (SI) a executat în public, în nordul Siriei, un bărbat acuzat că a amplasat dispozitive de urmărire pentru a ghida forţele aeriene, a anunţat sâmbătă centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste, SITE, relatează AFP.

Difuzată de SITE, înregistrarea video a grupării extremiste arată un bărbat legat de o cruce şi stând în picioare pe capota unei maşini care circulă prin faţa unui număr foarte mare de persoane. O imagine statică arată apoi un membru al SI în spatele omului care îi pune cuţitul la gât. Execuţia propriu-zisă, care a avut loc în provincia Alep potrivit SITE, nu este prezentată.

isis.jpg

Se presupune că bărbatul a fost omorât în faţa mulţimii din faţa lui
Foto: ISIS

SI a afirmat că 190 de persoane au murit în raidurile aviaţiei pe care bărbatul a ghidat-o cu ajutorul unui dispozitiv de urmărire.

În octombrie şi noiembrie, forţele aeriene şi-au intensificat raidurile în zonele controlate de SI şi alte grupări rebele.

În 40 de zile, circa 2.000 de raiduri s-au soldat cu peste 500 de morţi, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizaţie neguvernamentală care dispune de o reţea de militanţi şi surse medicale pe teren.

La 25 noiembrie, raidurile au vizat în special oraşul Raqa (est), "capitala" SI, provocând moartea a 95 de persoane. Bombardamentele aeriene au vizat şi islamiştii din provincia Alep, pe care aceştia o controlează în mare măsură.

Loading...
 
 

Citește și

  • James Wright Foley

    Un viteaz jurnalist american, James Wright Foley, care lucra pentru agenția de ştiri GlobalPost, a fost decapitat de ISIS (Statul Islamic în Irak şi Levant). Pe internet a apărut un clip video cu înregistrarea înfiorătoare a tot ce s-a întâmplat cu ziaristul, chiar înainte de a fi decapitat. Imaginile sunt şocante.

  • statul islmaic executie teroristi

    Jihadiştii din cadrul grupării ultraradicale Statul Islamic (SI) au executat peste 500 de prizonieri în Irak, de la începutul ofensivei fulgerătoare pe care au lansat-o în această țară în iunie, a anunțat, miercuri, Human Rights Watch (HRW).

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1