Grădiniţele vor fi obligate să raporteze copiii care riscă să devină terorişti

Copii la gradiniță.jpg

copii gradinita terorism strategie preventie
Personalul gradinițelor trebuie să identifice copiii care riscă să fie implicaţi în terorism
Foto: Hepta

Angajaţii grădiniţelor din Marea Britanie vor fi obligaţi să raporteze copiii care riscă să devină terorişti, confom unei strategii de prevenire a terorismului redactată de Ministerul britanic de Interne.

Această regulă, care vizează de asemenea angajaţii şcolilor, colegiilor, universităţilor, închisorilor şi spitalelor, are ca scop "să împiedice oamenii să fie implicaţi în terorism", relatează The Independent, în ediţia electronică.

Conducerea şcolilor "trebuie să evalueze riscul ca elevii să fie atraşi de terorism, inclusiv de sprijinirea ideilor extremiste care fac parte din ideologia teroristă", se arată într-un document consultativ privind Strategia de Prevenire, care face parte din proiectul de lege privind Combaterea Terorismului şi Securitatea, dezbătut de Parlament, scrie Mediafax.

"Personalul trebuie să identifice copiii care riscă să fie implicaţi în terorism" şi "să conteste ideile extremiste care pot fi folosite pentru a legitima terorismul", continuă documentul. Ministerul de Interne a precizat că trebuie raportate, de exemplu, comentariile antisemite făcute în faţa angajaţilor unei grădiniţe.

"Şcolile, inclusiv grădiniţele, au datoria de a-şi îngriji elevii şi personalul. Noua îndatorire din proiectul de lege privind Combaterea Terorismului şi Securitatea, prin care trebuie să ia în considerare nevoia de a împiedica oamenii să fie implicaţi în terorism, va fi văzută la fel ca responsabilităţile actuale de îngrijire", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

"Nu ne aşteptăm ca profesorii şi angajaţii grădiniţelor să se amestece în viaţa de familie, dar ne aşteptăm să ia măsuri atunci când observă un comportament îngrijorător. Este important ca toţi copiii că fie învăţaţi valorile fundamentale britanice într-un mod adecvat vârstei", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Criticii au apreciat însă că această propunere ar fi greu de pus în practică şi ar transforma personalul şcolilor în spioni.

Loading...