Fotografie uimitoare: Din uterul mamei, un copil i-a strâns mâna doctorului care i-a dat viaţă

Pe internet circulă o fotografie uimitoare în care este surprinsă mâna unui bebeluş care iese din uterul mamei sale şi strânge un deget al doctorului care i-a dat o şansă la viaţă.

O fotografie realizată de un jurnalist de la USA Today circulă pe internet alături de o poveste tulburătoare. Samuel Alexander Amas, un bebeluş de 21 de săptămâni, fusese diagnosticat cu spina bifida şi nu ar fi supravieţuit afară din pântecele mamei, deci trebuia operat intrauterin.

Iulia Amas, mama copilului, îl cunoştea pe chirurgul Joseph Bruner de la Centrul Medical al Universitatii Vanderbilt din Nashville-Tennesse şi ştia că efectuează operaţii speciale în timp ce copilul se află încă în uter.

Doctorul a făcut o mică incizie în uter, prin care l-a operat pe micuţ. La finalul intervenţiei chirurgicale, Samuel Alexander a scos mânuţa prin acel orificiu şi i-a strâns degetul doctorului care tocmai îi dăduse o şasă la viaţă.

Chirurgul Joseph Bruner a declarat ulterior că acela a fost cel mai emoţionant moment din viaţa sa şi că, pentru câteva clipe, a rămas înlemnit.

Fotoreporterul Michael Clancy, angajat al publicatiei USA Today, prezent şi el la operaţie, a spus: „În timp ce doctorul mă întreba ce viteză de înregistrare folosesc, am surprins cu coada ochiului un tremur al uterului, dar nimeni din echipă nu provocase mişcarea. Venea dinăuntru.

Dintr-odată, prin incizie, copilul şi-a scos braţul şi apoi l-a retras, lăsându-şi doar manuţa afară. Doctorul i-a prins mana şi a ridicat-o uşor, iar copilul a răspuns strângând degetul acestuia. Ca şi cum i-ar fi încercat tăria, medicul a clătinat uşor pumnul micuţ. Pruncul îl ţinea strâns. Am prins momentul fantastic".

Samuel s-a născut sănătos iar operaţia a fost un real succes.


Loading...