FOTO: Zece caricaturi emoţionante după tragedia de la Charlie Hebdo

Ultima actualizare:

    Teroriştii atacă redacţia Charlie Hebdo şi nimeresc şi într-o moscheeFoto: Carlos Latuff/Twitter
Teroriştii atacă redacţia Charlie Hebdo şi nimeresc şi într-o moscheeFoto: Carlos Latuff/Twitter

Artiştii din întreaga lume au reacţionat după ce zece jurnalişti şi doi poliţişti au fost ucişi miercuri (7 ianuarie) în urma unui atac terorist la sediul redacţiei revistei Charlie Hebdo din Paris.

Trei bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra redacţiei revistei de satiră, cunoscută pentru desenele care satirizau profetul Mahommed. 

Caricaturişti din jurul lumii deplâng moartea colegilor, iar reacţiile nu au întârziat să apară. Reţelele de socializare au fost împânzite de desene care comemorează pierderea suferită de Franţa azi. 

Iată zece caricaturi care au emoţionat internauţii după tragedia din Paris.

12 persoane  au fost ucise la sediul revistei Charlie Hebdo aflat pe Rue Serpollet nr.26, celebră după ce în 2012 au publicat un desen satiric la adresa lui Mohammed.

Potrivit Le Point, directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier, alias caricaturistul Charb (47 de ani) a fost ucis. El asigura conducerea redacţiei din mai 2009 şi a fost inclus pe lista ţintelor Al Qaeda, în 2013, pentru că a realizat caricaturi ale profetului Mohamed. Au mai fost ucişi caricaturiştii Jean Cabut zis Cabu (76 de ani), Geroges Wolinski (80 de ani) şi Bernard Verlahac zis Tignous (47 de ani).  În atacul terorist a murit şi economistul Bernard Maris, acţionar al Charlie Hebdo, potrivit FranceTV Info, dar şi poliţistul desemnat să-l păzează pe Charb. Redactorul şef al Charlie Hebdo, Gerard Biard, a scăpat deoarece se află la Londra. 

Martorii au declarat că doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi cu o armă Kalaşnikov şi un lansator de rachete au intrat în clădire în jurul orei locale 11.30 (12.30, ora României), strigând „Allah Akbar" şi „Profetul a fost răzbunat", potrivit mediafax.ro.

Caricaturista Corinne Rey, care se semna în publicaţie "Coco", a povestit coşmarul prin care a trecut pentru ziarul humanite.fr.Corinne a spus că cei doi terorişti cu cagule au forţat-o să deschidă uşa redacţiei sub ameninţarea armei, iar odată intraţi în sediu, au început să tragă.

"Am fost să o iau pe fiica mea de la grădiniţă şi când m-am întors, doi bărbaţi cu cagule m-au ameninţat cu arme. Voiau să intre în clădire, să urce. Am format codul de acces. Au început să tragă asupra lui Wolinski, Cabu (ziarişti Charlie Hebdo)… a durat cinci minute. M-am refugiat sub un birou. Vorbeau perfect franceza. S-au revendicat din Al Qaida", a povestit caricaturista. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net