FOTO Doi morţi şi 10 răniţi în cursul unor noi confruntări violente în Istanbul

Ultima actualizare:

    Poliţia a folosit pe lângă tunurile cu apă şi muniţie de război (foto Reuters)
Poliţia a folosit pe lângă tunurile cu apă şi muniţie de război (foto Reuters)

Doi oameni au murit în urma confruntărilor dintre manifestanţi şi poliţie în Istanbul. În spitalele din localitate au mai ajuns şi 9 persoane rănite ca urmare a încercării organelor de ordine de a dispersa mulţimea ce protesta într-un cartier din Istanbul.

Guvernatorul oraşului, Huseyin Avni Mutlu a anunţat vineri bilanţul confruntărilor dintre forţele de poliţie şi protestatari. Conform mediafax.ro, în timp ce zeci de persoane manifestau în cartierul Okmeydani din Istanbul, joi, un bărbat care se afla la funeralii a fost ucis de focurile de armă trase de poliţie cu muniţie de război. Accidentul a realimentat furia populaţiei, care a înfruntat violent, toată noaptea, forţele de ordine. În cursul acestor ultime confruntări, o persoană rănită grav a decedat vineri dimineaţă. Alte nouă persoane au fost rănite, dintre care opt poliţişti, a precizat guvernatorul Istanbulului.

Istanbul
Istanbul

Ugur Kurt, în vârstă de 30 de ani, tatăl unui copil, se afla la funeraliile unei rude când a fost atins întâmplător de gloanţe ale poliţiei, care a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă împotriva câtorva zeci de contestatari. Anunţul cu privire la moartea acestui tânăr a provocat un nou val de violenţe la Okmeydani. "Sunteţi asasini", "Statul criminal a luat viaţa unui alt om!", scandau peste 400 manifestanţi, în apropierea spitalului unde a murit Ugur Kurt.

proteste istanbul
proteste istanbul

De la accidentul din Soma, cea mai gravă catastrofă industrială din ţară, Guvernul condus de AKP şi angajatorul, Soma Kömür Isletmeleri, sunt acuzaţi de o parte a populaţiei şi de editorialişti că au neglijat condiţiile de securitate în mina de cărbune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net