FOTO Ai avea curaj să stai în casa care "pluteşte" pe malul oceanului?

d3_0415_actu.jpg

Foto: Photoland/Caters
Citeste tot despre: 

Are 5 etaje şi este agăţată de faleză deasupra oceanului! Una din cele mai spectaculoase case din lume a fost construită în Australia pe malul Oceanului Indian. Înfiptă în faleză, pare că pluteşte pe mare.

O casă pentru amatorii de senzaţii tari! Pentru cei care vor să trăiască întrega viaţă deasupra oceanului şi să-i admire măreţia, arhitecţii australieni de la firma Modscape Concept au creat o vilă uimitoare suspendată de malul său abrut. Numit Cliff House (Casa de pe faleză-n.r.), imobilul neobişnuit este ancorat de faleza Oceanului Indian cu ajutorul unor grinzi. Casa este concepută ca o extensie a peisajului marin, fiind construită din module aranjate în plan vertical.

11-special-foto3-85-50.jpg

Foto: Photoland/Caters

Fiecare încăpere este situată una sub alta, având intrarea pe la ultimul etaj.

Locuitorii trebuie să coboare la celelalte etaje cu ajutorul unui lift sau pe scări. La etajul V se află garajul, la etajul IV livingul, sufrageria şi bucătăria, la etajele II şi III sunt dormitoare şi băi. La etajul I, deasupra oceanului, este o terasă în aer liber, unde se poate face grătar şi spa. De aici te poţi bucura de privelişti care îţi taie respiraţia de deasupra valurilor. Fiecare etaj este bine înfipt în faleză cu ajutorul unor pivoţi de beton. Cine vrea să cumpere această vilă unică trebuie să achite 20 de milioane de dolari.

11-special-foto4-60-60.jpg

Foto: Photoland/Caters

Şi-a făcut casă pe un picior

O altă casă spectaculoasă la malul mării este Pole House, construită tot pe malul oceanului, în apropiere de Melbourne. Aceasta este construită pe un picior, la o înălţime de 13 metri deasupra apei, şi pare că sfidează gravitaţia.

Casa a fost cumpărată în 2005 cu preţul de 1,5 milioane de dolari de către un cumpărător care a ţinut să-şi păstreze anonimatul.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1