A fost descoperit un posibil remediu pentru vitiligo

Ultima actualizare:

    În laborator lucrează  patru cadre didactice,  doi postdoctoranzi, patru  doctoranzi şi zece masteranzi
În laborator lucrează patru cadre didactice, doi postdoctoranzi, patru doctoranzi şi zece masteranzi

Maladia vitiligo ar putea fi tratată cu ajutorul unui nou remediu bazat pe o proteină mutantă, creată în laborator.

Potrivit Mediafax, cercetătorii americani au descoperit un prim tratament potenţial eficient contra vitiligo, o boală autoimunitară a epidermei ale cărei cauze nu au fost în mod clar elucidate şi împotriva căreia nu există până în prezent niciun tratament verificat

Într-un studiu publicat săptămâna trecută în revista Science Translational Medicine, cercetătorii de la Institutul de Oncologie afiliat Universităţii Loyola din Chicago au prezentat efectul spectaculos pe care l-a avut o proteină modificată genetic asupra şoarecilor atinşi de vitiligo.

Denumită HSP70i, această proteină formată dintr-un lanţ de 641 acizi aminaţi joacă un rol-cheie în declanşarea reacţiei autoimunitare care distruge melanocitele (celule producătoare de melanină) şi declanşează vitiligo.

Medicii americani, coordonaţi de Caroline Le Pool, au injectat şoarecilor suferind de această boală o formă mutantă a proteinei HSP70i căreia i-au schimbat în prealabil un acid aminat.

Rezultatul a fost spectaculos: proteina mutantă a înlocuit proteina normală şi a inversat reacţia autoimunitară aflată la originea bolii vitiligo. Pielea presărată cu pete albe a şoarecilor a redevenit neagră. "Şoarecii par normali", a declarat Caroline Le Pool. În plus, testele realizate pe eşantioane de piele umană au arătat efecte similare.

Vitiligo se caracterizează printr-o depigmentare totală a pielii care conduce la formarea unor plăci albe, destul de dizgraţioase, în principal pe faţă, gât, mâini, picioare sau la nivelul articulaţiilor. Absenţa melaminei, pigmentul responsabil cu bronzarea, face ca pielea din zonele afectate să nu mai fie deloc protejată împotriva razelor ultraviolete. Pentru a evita apariţia unui cancer de piele, bolnavii sunt sfătuiţi să evite în permanenţă soarele, în special pe timpul verii.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net