Felix Baumgartner a sărit de la 21.800 metri din spaţiu - FOTO

Ultima actualizare:

    Felix Baumgartner
Felix Baumgartner

Austriacul Felix Baumgartner a efectuat primul test şi a sărit din capsulă de la o altitudine de aproximativ 21,800 metri. Proiectul Red Bull Stratos face astfel primul pas către marea săritură de la marginea spaţiului. Sportivul de 42 de ani şi-a croit primul drum către spaţiu într-o capsulă ataşată unui balon gigant cu helium.

La 9:50 a.m., Felix Baumgartner a aterizat cu paraşuta în siguranţă în deşertul New Mexico, la aproape 40 km depărtare de Roswell, îmbrăcat în costumul spaţial special realizat pentru a face faţă condiţiilor din spaţiu. Cu 1 ora si 40 de minute inainte, atletul de sporturi extreme din Austria a fost urcat din Roswell intr-o capsula spatiala atasata unui balon imens cu helium de 50 metri, urcând la o altitudine de aproximativ 22,000 metri.

felix
felix

Obiectivul acestei expediţii în spaţiu a fost acela de a depăşi aşa numita „linie a lui Armstrong" şi să se facă teste în condiţii reale pentru prima dată. Aceasta este zona aerospaţială unde limitele Pământului, precum şi legile fizice dispar. Este o zonă ostilă pentru corpul uman. Pentru a ajunge acolo, Baumgartner a trebuit mai întâi să treacă printr-o altă „zonă a morţii", aceasta fiind mai aproape de Pământ. Pe parcursul primilor 300 de metri de ascensiune, pentru paraşutist nu a existat nicio şansa de scăpare în cazul unei defecţiuni tehnice pentru că nu ar fi fost suficient timp pentru a deschide capsula sau paraşuta.

felix
felix

Chiar dacă a fost doar o săritură de teste, pentru viitoarea săritură de la 37 de kilometri altitudine, Baumgartner tot a reuşit să se înscrie în Cartea Recordurilor. A devenit a treia persoană care a sărit de la această altitudine şi a supravieţuit. Singurele persoane care au ajuns la o altitudine mai mare a fost rusul Eugene Andreev şi americanul Jisep Kittinger, ambii realizând săriturile în 1960.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net