Fata asta se transformă în statuie

Ultima actualizare:
Seanie Nammock
Seanie Nammock

Aparent, este o fată drăguţă în pas cu moda! În realitate, Seanie Nammock, de 17 ani, este o adolescentă care suferă de o boală gravă care o transformă cu timpul în statuie vie, paralizându-i trupul.

Seanie Nammock din West London, Marea Britanie suferă de fibrodysplasia ossificans progressiva, o boală care îi transformă muşchii şi tendoanele în oase şi o paralizează cu timpul. Deja braţele ei sunt încremenite în poziţia îndoite la nivelul taliei, făcând-o imobilă ca o statuie.

I-a crescut un surplus de masă osoasă pe umeri şi abia poate să se pieptene  sau să-şi spele părul.

Şi lucrurile se vor înrăutăţi. La orice mică lovitură, muşchii din zonă se osifică şi de aceea are mari emoţii când iese din casă, fiindcă nu mai e sigură pe mişcări şi oricând poate să cadă şi să se aleagă cu noi osificări.

Oasele fetei sunt altfel decât cele normale


    Seanie Nammock
Seanie Nammock

Nici tratamente sub formă de injecţii nu poate face, fiindcă înţepăturile accelerează osificarea. Cu toate că are dureri cumplite, la efort, Seanie nu se lasă învinsă de boală. Îi place să gătească, să meargă la cumpărături şi să-şi petreacă timpul în compania prietenilor. Ea a fost diagnosticată cu crunta maladie în 2008, în urma unui accident minor la trambulină.

Numai 600 de persoane din întreaga lume suferă de fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP). Pacienţii ajung să dezvolte un alt schelet osos pe lângă cel normal. Corpul lor devine cu timpul cu totul rigid, muşchii şi articulaţiile osificându-se. În final, nu mai pot face nici o mişcare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net