Europa, în alertă! Tot mai multe țări își înăspresc măsurile după creșterea numărului de îmbolnăviri

Ultima actualizare:

    Autoritățile au impus pentru Paris „nivelul maxim de alertă”foto: AFP
Autoritățile au impus pentru Paris „nivelul maxim de alertă”foto: AFP

România nu este singura țară în alertă din cauza creșterii numărului de infectări. Situația este îngrijorătoare peste tot în lume. După „relaxarea” din această vară, Europa se confruntă acum cu o explozie de cazuri, astfel că tot mai multe state își înăspresc restricțiile și revin la starea de urgență.

Franța

Autoritățile franceze vor impune pentru Paris și regiunea pariziană nivelul maxim de alertă sanitară, potrivit unui anunț făcut duminică de biroul premierului Jean Castex. Reglementările au fost detaliate luni și vor fi puse în aplicare începând de marți, pentru o perioadă de 15 zile. Printre acestea: se vor închide barurile, piscinele, târgurile și congresele, restaurantele vor avea un protocol sanitar mai strict, iar numărul persoanelor în centrele comerciale a fost limitat (maximum 1 client la 4 mp). Decizia vine după ce Franţa a raportat sâmbătă un număr record de aproape 17.000 de cazuri zilnice noi de coronavirus, cu aproximativ 5.000 mai multe faţă de ziua precedentă, transmite Reuters. 

Cehia 

Cehia a intrat din nou în stare de urgență, la miezul nopții de duminică spre luni, din cauza „creșterii semnificative” a numărului de infectări. În acest context, executivul poate să restricționeze libertatea de întrunire a cetățenilor, se percep amenzi mai mari pentru încălcarea siguranței sanitare, evenimentele sportive profesioniste vor avea loc fără spectatori, iar la evenimentele și adunările publice numărul maxim de participanți este de 10 în interior și 20 în aer liber, precizează Digi 24. Totuși, frontierele țării rămân deschise. 

Spania

Italia are peste 2.500 de îmbolnăviri pe zi
Italia are peste 2.500 de îmbolnăviri pe zi

Locuitorii Madridului s-au întors la restricții comparabile cu cele din primăvară. Guvernul spaniol a impus lockdown parțial pentru două săptămâni în capitala Spaniei, în condițiile în care acolo sunt raportate o treime dintre cazurile de îmbolnăvire din țară, anunță Mediafax. Intrările și ieșirile din oraș se fac doar pentru motive temeinice, iar polițiștii verifică toate mașinile. Restaurantele funcționează la jumătate din capacitate și se închid mai devreme, la fel ca magazinele. 

Italia

Dacă în urmă cu două luni Guvernul anunța că nici nu ia în calcul noi restricții, motivând că situația nu se compară cu cea din primăvară, iată că toamna le-a dat italienilor planurile peste cap. Numărul îmbolnăvirilor a sărit de 2.500 pe zi, astfel că, marți, premierul Giuseppe Conte va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență până la 31 ianuarie 2021. Termenul ar fi expirat la 15 octombrie. De sâmbătă, la Roma și în toată regiunea Lazio purtarea măștii în spațiile publice devine obligatorie.

Polițiști înarmați verifică intrările și ieșirile din Madrid
Polițiști înarmați verifică intrările și ieșirile din Madrid

Irlanda 

Irlanda a înăsprit și ea restricțiile, după „escaladarea semnificativă” a numărului de infecții cu SARS-CoV-2. Autoritățile au interzis activitatea restaurantelor în spații închise, precum și majoritatea deplasărilor către și dinspre capitala Dublin. În ultimele 14 zile, Irlanda a raportat peste 100 de cazuri la 100.000 de persoane, fiind pe locul 16 ca mărime din 31 de ţări europene monitorizate de Centrul European pentru Controlul Bolilor. 

New York

Situația e dramatică și la New York
Situația e dramatică și la New York

Situația redevine gravă și în New York. Primarul a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că propune să se închidă toate școlile și magazinele neesențiale în 9 cartiere, începând de miercuri pe o perioadă de cel puțin două săptămâni. „Din nefericire, azi nu e o zi de sărbătoare. Newyorkezii au muncit dur pentru a controla Covid-19, iar noi nu facem această propunere cu ușurință”, a declarat primarul. Conform News.ro, în cazul în care măsura este aprobată, va fi prima oară când metropola va fi nevoită să revină asupra ieșirii din izolare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net