El e cel mai bătrân om din lume? Susţine că are 126 de ani

Ultima actualizare:

    Jose nu are nicio problemă majoră de sănătate şi e foarte vioi
Jose nu are nicio problemă majoră de sănătate şi e foarte vioi

Un brazilian ar putea fi cel mai bătrân om din lume, după ce a primit certificatul de naştere care atestă că a împlinit 126 de ani în urmă cu o săptămână.

Jose Aguinelo dos Santos s-a născut pe 7 iulie 1888, la două luni după ce sclavia a fost interzisă în Brazilia. Părinţii lui erau sclavi aduşi din Africa.

În ciuda vârstei înaintate, bărbatul merge fără baston, are mese consistente şi nu suferă de nicio afecţiune gravă. Asta în ciuda faptului că fumează un pachet de ţingări pe zi, de 50 de ani.

Jose, căruia i se spune Ze, avea 26 de ani când a izbucnit primul Război Mondial şi era deja la pensie când actualul monarh al Marii Britanii, Regina Elisabeta a IIa, a urcat pe tron.

Jose stă într-un azil din 2001
Jose stă într-un azil din 2001

Unul dintre cei cinci copii ai unei sclave africane, Jose a venit pe lume într-o tabără de sclavi din nord-estul Brazilei. El şi familia lui s-au aflat printre sutele de sclavi care au continuat să trăiască în acel loc, deşi erau oameni liberi.

S-a mutat apoi la Sao Paolo, unde a muncit pe o plantaţie de cafea. Nu s-a însurat niciodată şi nici nu are copii.

Acum Jose locuieşte într-un azil de bătrâni şi îi place să cânte şi să spună glume, dar urăşte să facă baie.

Bărbatul a povestit că nu are niciun secret datorită căruia a ajuns la această vârstă: "Adevărul e că pur şi simplu îmbătrâneşti. Am această vârstă pentru că am trăit mult".

Certificatul de naştere a venit luna trecută şi e primul act pe care Jose l-a avut toată viaţa
Certificatul de naştere a venit luna trecută şi e primul act pe care Jose l-a avut toată viaţa

Jose, care a ajuns la azil în 2001, a primit primul lui certificat de naştere în urmă cu o lună, după ce nu a avut niciun act toată viaţa sa. Acum cei de la cămin speră că vor dovedi că Jose e cel mai bătrân om din lume cu ajutorul datării cu carbon, chiar dacă e un test extrem de scump.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net