E mai bine să bei multă cafea decât să nu bei deloc! Uite ce au descoperit cercetătorii

Ultima actualizare:

    O ceaşcă de cafea ne poate menţine treji mai mult decât ne-am dori
O ceaşcă de cafea ne poate menţine treji mai mult decât ne-am dori

Se spune că e bine să bem mai puţină cafea, ceai sau orice altă băutură bogată în cofeină, din cauza riscului de a avea o tensiune prea ridicată. Însă un nou studiu arată că lucrurile stau invers.

Un centru de investigaţii clinice din Paris a realizat un studiu din care reiese că cei care consumă mai mult de patru căni de cafea sau ceai pe zi au tensiunea mai scăzută decât cei care nu beau deloc astfel de băuturi.

Studiul a durat zece ani şi mai mulţi bărbaţi şi femei între 16 şi 95 de ani au fost monitorizaţi.

Rezultatele au arătat că cei care beau mult ceai pe zi au cea mai mică tensiune dintre toţi subiecţii. Pe locul următor se află iubitorii de cafea, iar cei care nu pun gura deloc pe cafea sau ceai au cea mai mare tensiune.

Însă noul studiu nu demonstrează dacă ceaiul şi cafeaua sunt cauza tensiunii mici. Unul dintre doctorii implicaţi în cercetare a spus că e posibil ca ceaiul să ajute la relaxarea vaselor de sânge şi astfel să reducă tensiunea.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net