După chifteluţe, IKEA retrage de la vânzare şi cârnaţii vienezi

Citeste tot despre: 

Lanţul de magazine suedez IKEA a anunţat, astăzi, că retrage de la vânzare cârnaţii vienezi în Franţa, Marea Britanie, Spania, Irlanda şi Portugalia, transmite Associated Press. Şi asta, după ce testele au confirmat "câteva indicii ale prezenţei cărnii de cal".

Reprezentanţii IKEA au decis retragerea cârnaţilor, la două zile după ce compania a scos de la vânzare chifteluţele suedeze în mai multe ţări europene, printre care şi România, şi câteva din Asia şi Caraibe.

"Pe baza câtorva sute de rezultate de teste pe care le-am primit până acum, există câteva indicii ale prezenţei cărnii de cal", a declarat astăzi purtătoarea de cuvânt a companiei, Ylva Magnusson.

"Împreună cu furnizorul suedez în cauză, am decis să retragem de la vânzare şi cârnaţii vienezi de la acel furnizor", a adăugat Magnusson.

Şi serviciile verterinare şi sanitare ruseşti au anunţat astăzi că a fost descoperită carne de cal în cârnaţi importaţi din Europa, relatează AFP.


Potrivit unor informaţii preliminare, cârnaţii au fost produşi în Austria, a precizat directorul Roselhoznadzor, Serghei Dankvert, pentru Interfax.


Aceşti cârnaţi au ajuns cu un transport rutier şi au fost identificaţi de serviciile vamale în regiunea Moscova, a adăugat el.

Loading...