Doar un atac de cord o poate salva! Drama unei adolescente pe care medicii nu o lasă să se opereze

carla_maclean.jpg

Carla se teme că poate muri în orice clipă

O adolescentă trece prin clipe greu de imaginat. Deşi are o gaură în inimă care îi pune în pericol viaţa, medicii nu îi dau voie să se opereze până nu face un atac de cord.

Carla Maclean, din Marea Britanie, a descoperit malformaţia în urmă cu trei ani, în timpul unui control de rutină. Fata are palpitaţii constante, rămână fără suflu şi are mari dureri de cap. Însă statul i-a refuzat o operaţie, pe motiv că nu a avut un atac de cord. 

"Când ne-am dus la întâlnire, am crezut că medicul îmi va spune pe ce dată au stabilit intervenţia, nu că nu mă pot opera. Statul în va acoperi operaţia doar dacă am un atac de cord. Îmi e teamă că aş putea să mor dacă depun prea mult efort", a povestit Carla.

O operaţia la un spital privat costă 16.000 de lire, iar fata nu îşi permite să o plătească din propriul buzunar. Aşa că a trimis o scrisoare autorităţilor locale şi vrea să facă o campanie de strângere de fonduri.

Însă boala o afectează enorm în viaţa de zi cu zi: "Nu pot să lucrez, dacă fac efort, simt că ceva m-a lovit în piept şi am trecut prin atât de multe că sunt pe anti-depresive acum". 

Un reprezentat al statului a explicat că malformaţia fetei nu e acoperită de sistemul de asigurări naţional şi că poate fi luat în considerare doar dacă medicul specialist o consideră o excepţie. 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1