Despăgubiri record pentru o femeie al cărei soţ a murit de cancer pulmonar

tigara-fumat.jpg

Turista a aruncat mucul pe plajă, dar a fost văzută de poliţişti

O femeie din Florida va primi o sumă uriaşă drept despăgubiri, din partea unei mari companii producătoare de ţigări.

După ce soţul ei a murit din cauza cancerului pulmonar, în anul 1996, Cynthia Robinson a dat în judecată compania RJ Reynolds Tobacco Company. Recent, ea a câştigat procesul şi va primi din partea producătorului american de tutun suma de 23,6 miliarde de dolari şi 17 milioane despăgubiri pentru moştenitorii defunctului.

Acesta este unul dintre cele mai importante cazuri de acest fel din Florida, iar verdictul a fost dat deoarece producătorul "nu a făcut ce era necesar pentru a informa consumatorii despre pericolele tutunului, o neglijenţă care ar fi favorizat îmbolnăvirea de cancer la plămâni a soţului reclamantei".

Bărbatul a decedat la vârsta de 36 de ani, din cauza cancerului pulmonar. El fuma câte trei pachete de ţigări pe zi şi a încercat să se lase de mai multe ori, dar niciodată nu a reuşit.

"RJ Reynolds şi-a asumat un risc calculat de a fabrica şi a vinde ţigări consumatorilor fără a-i informa într-un mod convenabil asupra riscurilor", a afirmat Willie Gary, unul dintre avocaţii dnei Robinson.

"Sperăm că acest verdict va trimite la RJ Reynolds şi la alţi producători de tutun un mesaj care îi va obliga să înceteze să pună în pericol viaţa unor persoane nevinovate", a mai spus Gary.

RJ Reynolds va face apel la această decizie, notează France Presse.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1