Dennis Tito, miliardarul care a cucerit Cosmosul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Magnatul Dennis Tito a avut un singur vis întreaga viaţă, să ajungă în Cosmos. Nu a reuşit să ajungă cosmonaut, dar a strâns bani, ca om de afaceri, şi a devenit primul turist spaţial din istorie.

Americanul Dennis Tito (72 de ani) este primul civil care a făcut o călătorie pe orbită. La 28 aprilie 2001, el a devenit primul turist spaţial, plătind un bilet de 20 de milioane de dolari pentru a ajunge în Cosmos.

Tito şi-a descoperit pasiunea pentru univers pe vremea când avea numai 17 ani, când a fost lansat primul satelit artificial al Pământului, Sputnik, în 1957. Abia în 1999 a început să lupte pentru a-şi împlini visul din adolescenţă, luând legătura cu societatea ruso-americană MirCorps, care îşi propusese să facă din staţia spaţială Mir un centru de vacanţă. Însă numai ruşii şi-au dat acordul pentru ca Tito să plece în spaţiu.

6 mai 2001- Fericitw după ce şi-a împlinit visul,  la revenirea pe Terra

simeon stalpnicul png

Americanii l-au considerat nepregătit din punct de vedere fizic şi au avertizat că tentativa s-ar fi putut dovedi periculoasă însuşi pentru omul de afaceri. După mai multe controverse, magnatul a primit acceptul pentru a călători în spaţiu.

În vederea îmbarcării la bordul unei rachete Soyuz TM-32, el a trebuit să se antreneze din greu împreună cu profesioniştii la un centru din apropiere de Moscova.

Zborul până la Staţia spaţială internaţională a durat 7 zile, 22 de ore şi 4 minute. Dennis Tito a devenit primul turist spaţial la 40 de ani după ce Yuri Gagarin devenise primul om care a zburat pe orbită.

"Nu e chiar ca o vacanţă, pentru mine, dar mi-am împlinit un vis", a declarat Tito într-una din pauzele de la antrenamentele foarte dure. După ce s-a întors din spaţiu, el a aflat că afacerile nu îi mai mergeau bine şi soţia l-a părăsit.

A făcut bani ca om de afaceri

Născut la 8 august 1940 în Queens, New York, Dennis Tito este un om de afaceri californian de origine italiană. A absolvit Forest Hills High School din New York şi a obţinut o licenţă în astronautică şi aeronautică.

28 aprilie 2001- Bucurie la plecarea în spaţiu

A lucrat ca cercetător la NASA, dar nu s-a calificat pentru a deveni astronaut. A lucrat la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, timp de 5 ani, şi a proiectat traiectoriile pentru trei misiuni istorice pe planeta Marte în anii 1960.

Însă a făcut avere abia după ce a devenit om de afaceri, fondând , în 1972, compania Wilshire Associates în Santa Monica, California.

Fişă de milionar

Născut: la 8 august 1940 în Queens, New York

Succesul în afaceri: asistenţă şi consultanţă financiară

Firma pe care o deţine: Wilshire Associates

Avere: 200 milioane dolari (2009)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net