A demisionat Guvernul Franței. Emmanuel Macron: ”Un nou prim-ministru va fi numit în următoarele ore”

Ultima actualizare:

    Edouard Philippe, premierul Franței, a înaintat demisia Guvernului său vineri, 3 iulie
Edouard Philippe, premierul Franței, a înaintat demisia Guvernului său vineri, 3 iulie

A demisionat Guvernul Franței, vineri, 3 iulie. Premierul francez Edouard Philippe a înaintat preşedintelui Emmanuel Macron demisia guvernului său, în condiţiile în care era așteptată o remaniere în câteva zile. Președintele Franței a acceptat demisia și va anunța un nou premier în curând.

Palatul Elysée a anunţat vineri demisia lui Edouard Philippe şi a guvernului său. Philippe şi echipa sa vor asigura gestionarea treburilor curente până la numirea unui nou executiv, transmite Digi24. „Edouard Philippe a prezentat astăzi președintelui Republicii demisia guvernului pe care acesta a acceptat-o. Premierul va asigura, împreună cu membrii guvernului, gestionarea afacerilor curente până la numirea noului guvern”, se precizează în comunicatul Palatului Elysee.

A demisionat Guvernul Franței. Noul premier va fi anunțat în curând

„Un nou prim-ministru va fi numit în următoarele ore”,au transmis autoritățile de la Elysee. Din punct de vedere constituțional, nimic nu îl împiedică pe Edouard Philippe să fie numit din nou șef de guvern chiar dacă acesta și-a dat demisia, transmite Le Monde.

Componența noului guvern ar trebui să fie cunoscută până miercuri, atunci când va avea loc viitoarea ședință a Executivului. În același timp, Consiliul de Miniștri, care era programat vineri dimineață, nu va mai avea loc. Toată activitatea ministerială a fost imediat oprită. În cadrul Adunării, unde a fost examinat al treilea proiect de buget revizuit, ședința a fost suspendată, transmit jurnaliștii francezi.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net