Dai 12.000 de dolari şi-ţi îngropi câinele pe Lună

caini-luna.jpg

Câinele tău urlă la Lună? E clar, îi este dor de ducă...
Foto: shutterstock

O companie spaţială privată americană, cu sediul în Texas, lansează oferta verii: funeralii pe orbită pentru animalele de companie. Pentru cei cu dare de mână, trupul dulăului iubit poate ajunge şi pe Lună.

Primul câine care se va ridica la cer şi va pluti pe orbită este un ciobănesc australian care are un nume predestinat, Apollo. Bătrânul câine de companie s-a stins din viaţă în urmă cu două săptămâni şi stăpânii săi i-au îngheţat trupul pentru a-l lansa în octombrie pe orbita Pământului. Procesiunea funerară este organizată de Celestis Inc., o companie spaţială privată cu sediul în Texas, SUA. Călătoria istorică i-a costat pe stăpânii lui Apollo 950 de dolari (3.135 lei).

Directorul companiei Celestis, Steve Eisele susţine că „demersul iniţiat este revoluţionar pentru istoria omenirii. Şi asta pentru că inclusiv dulăii merită o procesiune specifică atunci când mor”. Pentru cei cu dare de mână, firma americană oferă posibilitatea ca dulăul să fie îngropat pe Lună. Cursa până pe satelitul natural al Pământului costă 12.000 de dolari (39.580 lei) şi patrupedul este transportat până acolo într-o capsulă specială, concepută cu participarea specialiştilor de la NASA.

Eisele susţine că firma pe care o conduce primeşte comenzi din orice parte a lumii, dar că lansarea în spaţiu a trupului se face doar de la baza spaţială din Houston. „Din cele mai vechi timpuri câinii au fost fascinaţi de Lună. Unii dintre ei urlă din toţi rărunchii atunci când o văd pe cer. De ce să nu le împlinim visul de a ajunge acolo, chiar şi după moarte”, a mai adăugat directorul companiei.

caini.jpg

Firma americană Celestis susţine că ia comenzi din orice ţară din lume
Foto: shutterstock
Loading...

Citește și