Cutremur de 8,4 în Mexic. Autoritățile române recomandă părăsirea de urgență a zonei de coastă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un cutremur cu magnitudinea 8,2 a avut loc în largul coastelor Mexicului, la o adâncime de 33 de kilometri, transmite Reuters. Seismul a fost urmat de o replică de 5,7 grade magnitudine şi au fost emise avertizări de tsunami pentru mai multe state.

”Ca urmare a cutremului din această noapte din zona centrală a Mexicului, recomandăm cetățenilor români să ia legătura urgent cu membrii familiilor lor din țară pentru a-i liniști.De asemenea, vă îndemnăm să respectați instrucțiunile emise de Protecția Civilă mexicană, inclusiv evacuarea zonelor de coastă din Chiapas și Oaxaca, cele două state unde există posibilitatea apariției unui tsunami.Numărul de telefon de urgență al Ambasadei este 00 52 1 (55) 3883 3072”, a transmis Ambasada României din Mexic.

niţial, magnitudinea cutremurului a fost estimată la 8, fiind apoi revizuită la 8,4. La scurt timp, s-a produs o replică cu magnitudinea de 5,7 grade, urmată de alte două replici.

Epicentrul a fost situat la 123 de kilometri sud-vest de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.

Autorităţile mexicane au anunţat că nu s-au înregistrat pagube majore în urma cutremurului, iar Agenţia de Protecţie Civilă din Mexic a anunţat că acesta a fost cel mai puternic cutremur care a lovit ţara de la seismul devastator din 1985, care a răsturnat numeroase clădiri şi a ucis mii de oameni.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net