Cum doriţi să plătiţi? Ham-ham, cu cardul!

c16-1.jpg

Morris ştie să achite cumpărăturile de la supermarket
Foto: Profimedia
Citeste tot despre: 

Dulăul Morris e o adevărată binecuvântare pentru Chloe Belloti (29 de ani) din Suffolk, Marea Britanie. Femeia care a fost diagnosticată cu atrofie spinală musculară e dependentă de scaunul cu rotile şi de ajutorul necondiţionat al lui Morris, un labrador de 5 ani.

Morris plăteşte facturile, face cumpărături de la supermarket, scoate bani din bancomat şi pune rufele la spălat. Pentru Chloe Belloti, căţelul este practic ”bărbatul în casă”, fiinţa care o apără de pericole şi o ajută atunci când boala nu îi permite să se ajute singură. Britanica de 29 de ani suferă de o boală ereditară numiră atrofie spinală musculară, care a lăsat-o imobilizată în scaunul cu rotile. Morris este principalul ei ajutor, el fiind special dresat să o ajute.

c2.jpg

... scoate bani de la bancomat...
Foto: Profimedia

”În fiecare zi sunt şocată de câte lucruri poate face Morris. Este o adevărată binecuvântare pentru o persoană care nu se poate ajuta singură. Morris încuie uşile, stinge lumina, porneşte şi opreşte apa caldă atunci când se umple cada, pune farfuriile în maşina de spălat, îmi aduce de la frigider mâncarea sau lichidele de care am nevoie şi îmi pregăteşte medicamentele. Atunci când mă simt rău, este gata să dea alarma şi să cheme o ambulanţă. Mă simt în siguranţă în prezenţa lui”, a declarat Belloti pentru The Mirror.

c36-3.jpg

... şi bagă rufele la spălat, atunci când este cazul
Foto: Profimedia

Morris este deja cel mai bun prieten al vânzătoarelor din supermarket pentru că ”achită cumpărăturile cu cardul în locul stăpânei lui” de cel puţin două ori pe săptămână. E prietenul copiilor din cartier şi din 2015, de când a intrat în viaţa stăpânei sale a reuşit adevărate miracole.

”Eram complexată de infirmitatea mea şi mă feream să vorbesc cu lumea. De când a apărut Morris în viaţa mea, discut cu copiii din cartier, mă conversez cu vecinii şi m-am împrietenit cu oameni care până acum mă priveau doar cu milă şi treceau pe partea cealaltă când mă intersectam cu ei”, a mai adăugat femeia.

Morris face parte din echipa de ”câini asistenţi sociali” şi a fost instruit de profesori de înalt nivel în cadrul unei şcoli de dresaj.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1