Cum a ajuns o căţea să deţină Empire State Building

Citeste tot despre: 

Miliardara americană Leona Helmsley, supranumită "regina răului" sau "regina zgârciţilor", a şocat lumea lăsând cea mai mare parte din imensa sa avere căţeluşei Trouble.

Bogătaşa newyorkeză Leona Helmsley s-a stins din viaţă în august 2007 la vârsta de 87 de ani, în urma unui atac de cord.

La deschiderea testamentului ei întreaga Americă a rămas şocată. Căţeluşa "reginei zgârciţilor", bişonul maltez Trouble (Pacoste), a moştenit 12 milioane de dolari, adică cea mai mare parte din averea stăpânei.

Leona, care deţinea un imperiu imobiliar, nu lăsa în schimb nici un dolar celor doi nepoţi şi nurorii sale, rămasă văduvă, "din motive cunoscute de ei înşişi".

Bogătaşa recunoscută pentru zgârcenia ei nu plătea nici măcar impozite, susţinând că numai "oamenii mărunţi plătesc taxe".

A preferat să facă 18 luni de puşcărie pentru evaziune fiscală numai să nu dea bani la stat.

În schimb, pentru Trouble cheltuia oricât, răsfăţând-o cu torturi de crabi şi caviar.

Căţeluşa adorată dormea cu ea în acelaşi pat, purta un colier de diamante şi hăinuţe de lux.

Stăpâna se amuza când aceasta muşca pe toţi cei din jur, gărzile de corp şi chiar şi pe clienţii hotelurilor sale.

Tot în testament, Leona a stipulat ca rămăşiţele pământeşti ale animalului iubit să fie depuse alături de ea în mausoleul pe care şi l-a construit cu 1,4 milioane de dolari.

Trouble a fost răpusă de boli anul trecut, în decembrie, la vârsta de 12 ani, oarbă şi infirmă.

Câinele a fost incinerat, dar cenuşa nu a putut fi depusă în mausoleul stăpânei, deoarece legea americană interzice ca animalele să fie înhumate în cimitirele pentru oameni.

Imperiu imobiliar

Leona Helmsley şi soţul ei, Harry au fondat un imperiu imobiliar.

Acesta includea administrarea celebrului zgârie-nori Empire State Building din New York şi o reţea de hoteluri în diferite regiuni ale SUA.

Căţeluşa milionară a muşcat o româncă

Căţeluşa milionară le-a făcut multor angajaţi ai "reginei răului" viaţa amară.

CLIIMA20111022_0154_1.jpg

Căţeluşa milionară a muşcat o româncă

Printre aceştia, şi o româncă, Zamfira Sfară, fostă menajeră. Trouble a mutilat-o pe viaţă pe Zamfira, în urmă cu şapte ani, pe când aceasta lucra în apartamentul luxos de la etajul 46 al Hotelului "Helmsley Park Lane" din New York.

Bichonul a muşcat-o violent pe româncă de mâna dreaptă, secţionându-i un nerv. Femeia a fost diagnosticată cu distrofie simpatică reflexă.

"Nu voi putea să-mi mai folosesc niciodată mâna dreaptă. Tot ce pot face este să ţin sub control durerile", a declarat ea.

Sfară a intentat proces, dar nu a reuşit să obţină niciun ban.

Animalul, dat în grija unui director

Devenită milionară peste noapte, căţeluşa Trouble nu a dus o viaţă fericită, cum spera fosta sa stăpână înainte de a muri.

Ea a încăput pe mâinile managerului Carl Lekic de la Hotelul Helmsley Sandcastle din Sarasota, Florida, care fusese desemnat de bogătaşă să administreze averea animalului.

În locul delicateselor, el a trecut-o repede pe conserve pentru câini.

Organizaţiile pentru ocrotirea animalelor au găsit-o pe Trouble neîngrijtă şi l-au acţionat pe Lekic în justiţie acuzându-l că nu aloca destui bani pentru ea.

Acesta s-a justificat că, pe an, securitatea căţelei îl costa 100.000$ (pentru că primea multe ameninţări cu moartea), hrana 8.000$, medicamentele 8.000$.

Vezi şi:

Câinele de 12 milioane $ a murit. Banii lui cui rămân?


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1