Criminala profesoarei din Adu Dhabi riscă pedeapsa cu moartea

Ultima actualizare:

    Ibolya Ryan a fost ucisă în toaleta unui mall din Abu Dhabi. Femeia era unguroaică născută în România, dar avea şi cetăţenie americanăFoto: Footprints Recruiting
Ibolya Ryan a fost ucisă în toaleta unui mall din Abu Dhabi. Femeia era unguroaică născută în România, dar avea şi cetăţenie americanăFoto: Footprints Recruiting

Presupusa atacatoare de origine yemenită riscă pedeapsa cu moartea pentru înjunghierea mortală, la Abu Dhabi, a profesoarei americane de origine română Ibolya Ryan, al cărei fost soţ a catalogat-o pe atacatoare un "monstru" şi i-a adus un omagiu fostei sale soţii, relatează Daily Mail online.

Potrivit publicaţiei britanice, Dala al Hashemi (38 de ani), o cetăţeană a Emiratelor Arabe Unite de origine yemenită, a fost arestată joi ca suspectă pentru uciderea profesoarei Ibolya Ryan, care s-a mutat în Orientul Mijlociu în căutarea unei vieţi mai bune, după divorţ.

Potrivit poliţiei locale, presupusa atacatoare, care a atras-o pe Ryan într-o conversaţie pretinzând că este o femeie bătrână şi vulnerabilă, a atacat-o pe profesoară din cauza naţionalităţii acesteia. Yemenita a ucis-o pe Ryan în cabina toaletei, înjunghiind-o de mai multe ori cu un cuţit.

După ce criminala a fugit, profesoara rănită a ieşit împleticindu-se în holul principal al mall-ului, dar s-a prăbuşit într-o baltă de sânge. Soţul victimei a dezvăluit că suspecta ar fi recunoscut crima, potrivit poliţiei locale. "După mine, totul pare destul de evident, iar ea a mărturisit", a declarat el, adăugând că a fost traumatizat de imaginile publicate de presa locală după atac, referindu-se la un cuţit pătat de sânge, pe podeaua băii, şi la dâre de sânge lăsate de fosta soţie care a încercat să ceară ajutor.

"Aceşti copii minunaţi pe care-i am... mă voi asigura că vor avea parte de alinare, de amintirea mamei lor şi de viitor", a spus el, afirmând că, în opinia sa, atacatoarea face parte dintr-o celulă teroristă.

Fostul soţ e distrus de durere

"Odihneşte-te-n pace, iubirea noastră. Frumuseţea şi dragostea ta pură vor continua să trăiască prin noi pentru totdeauna", a scris el într-un mesaj online.

După divorţ, fostul soţ s-a mutat la Viena, iar Ibolya Ryan la Abu Dhabi. Fiica cuplului, în vârstă de 13 ani, a plecat cu tatăl ei, iar fiii lor gemeni, în vârstă de 11 ani, cu mama lor. El a declarat că familia se gândea să se întoarcă împreună în Statele Unite, după ce băieţii îşi încheiau studiile în statul arab.

Fostul soţ al profesoarei a declarat pentru CNN că nu este sigur că ar putea-o ierta pe atactaore, aşa cum prevede legea în EAU, în cazul în care va fi găsită vinovată şi condamnată la moarte. "Nu cred că am puterea sa iert. Este şocant pentru mine. Nu vreau să-mi asum această responsabilitate. Dar va trebui să aşteptăm să vedem", a declarat el.

Într-un comunicat pentru agenţia guvernamentală de ştiri din EAU, el a admis că-i este "teamă", ca american, în Orientul Mijlociu. "Am simţit că forţele întunericului s-au exprimat foarte clar aici, în Orientul Mijlociu, (dar) vor dispărea în timp mulţumită forţelor binelui pe care le-am văzut aici", a declarat el. Guvernul EAU a promis să plătească costurile cu şcolarizarea, inclusiv la universitate, pentru cei trei copii ai cuplului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net