Situația dramatică în Mexic! Copiii de 5 ani apară localnicii de cartelurile de traficanți

profimedia-0495457144_1_1.jpg

Brigadele de puşti de 5-15 ani patrulează pe străzi pentru a menţine ordinea şi disciplina
Fotografii: Profimedia
Citeste tot despre: 

Scene şocante pentru întreaga planetă! Mai mulţi copii au renunţat la şcoală ca să înveţe să ucidă. Copii de doar 5 anişori au renunţat la cursurile de la şcoală pentru a se antrena să lupte contra cartelurilor de traficanţi din Los Ardillos, Mexic.

Armata de copii a fost creată de localnici pentru a putea proteja familiile de atacurile sângeroase ale cartelurilor. În satul Ayahualtempa, din statul Guerrero, copiii de până la 15 ani au început deja să patruleze cu arme pe străzi alături de taţii, fraţii şi unchii lor. Localnicii se simt abandonaţi de autorităţi, după ce nu au mai văzut nici un picior de poliţist în regiunea lor, de la începutul pandemiei de COVID-19.

profimedia-0495456999_1_1.jpg

Copiii se antrenează şi trag la ţintă

Localnicii din Los Ardillos s-au trezit, în plină criză epidemiologică, teatru de luptă între cartelurile Caballeros Templarios, Jalisco Nueva Generacion şi Beltran Leyva care îşi dispută supremaţia în regiune. Aşa că micuţii au renunţat să mai înveţe alfabetul şi se antrenează să ucidă. La mai bine de doi ani după ce preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a venit la putere, viaţa a devenit mai periculoasă pentru mulţi mexicani. Cel mai violent an înregistrat a fost 2019, cu 34.000 de oameni ucişi. 

profimedia-0495457545_1_1.jpg

Micuţii de cinci ani învaţă întâi să mânuiască arme şi abia apoi să scrie

La 10 aprilie 2021, o brigadă de 20 de puşti cu vârste curprinse între 5 şi 15 ani au  fost surprinşi de jurnaliştii americani în timp ce trăgeau la ţintă folosind arme vechi de aproape 40 de ani. Patrulele alcătuite din băieţi luptă contra asasinilor din cartelul Los Ardillos, care deţine o fabrică de heroină la 5 km de satul lor.

profimedia-0495457095_1_1.jpg

Băieţii din Los Ardillos, apărătorii familiilor lor

Organizaţia non-guvernamentală Noria, care se ocupă de salvarea copiilor transformaţi în luptători de gherilă în războiul contra traficanţilor de droguri, a declarat pentru tabloidul britanic The Sun că în ultimii ani peste 1.000 de copii au fost implicaţi în acest război care le-a scăpat din mâini autorităţilor. Bernardino Sanchez, de 48 de ani, din cadrul organizaţiei, a explicat că populaţia se simte neajutorată în lupta cu traficanţii, pentru că nu primeşte susţinere din partea armatei şi a poliţiei mexicane.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1