Chinezii au descoperit obiecte «suspecte» în timpul căutărilor avionului dispărut din Malaysia

Ultima actualizare:

    Zborul MH370 a dispărut în data de 8 martie, iar anchetatorii nu au nici după două săptămâni o explicaţie. (Foto: Reuters)
Zborul MH370 a dispărut în data de 8 martie, iar anchetatorii nu au nici după două săptămâni o explicaţie. (Foto: Reuters)

Un avion chinez care participă la căutările Boeingului aparţinând Malaysia Airlines, dipărut de pe radare la 8 martie, a reperat "obiecte" considerate "suspecte" în sudul Oceanului Indian, a anunţat luni agenţia oficială de presă China Nouă, citată de AFP.

"Obiectele" au fost observate de către un avion militar de tip Iliuşin-76 mobilizat de către autorităţile chineze în cadrul investigaţiilor la care participă numeroase ţări, a precizat China Nouă, citată de Mediafax.

Mai multe state, între care China şi Australia, au detectat prin satelit prezenţa unor posibile fragmente în zona principală de căutare a zborului MH370, la aproximativ 2.500 de kilometri în largul coastelor Australiei.

Echipajul avionului chinez a transmis aceste nouă elemente atât autorităţilor australiene, cât şi spărgătorului de gheaţă chinez Xuelong, trimis în zonă de către autorităţile de la Beijing, a anunţat agenţia.

Un satelit francez a detectat, de asemenea, fragmente care pluteau în sudul Oceanului Indian, însă în afara zonei de căutare, în care sunt angajate operaţiuni de anvergură, a anunţat luni Australia.

Avionul de tip Boeing 777 care efectua cursa MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing s-a "evaporat" la puţin timp după ce a decolat pe 8 martie, sâmbătă, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României), cu 239 de persoane la bord, dintre care două treimi erau cetăţeni chinezi.

La jumătatea drumului. între Malaysia şi Vietnam, avionul şi-a schimbat direcţia, în sensul invers faţă de rută, iar sistemele de comunicare au fost dezactivate "în mod deliberat", potrivit autorităţilor malaysiene.

Avionul a continuat să zboare timp de mai multe ore, având rezerve de carburant.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net