Cercetătorii ruşi au descoperit fragmente din meteoritul căzut în Munţii Urali

Ultima actualizare:

"Confirmăm faptul că particule dintr-o substanţă descoperită de expediţia noastră în apropiere de lacul Cherbakul au compoziţia unui meteorit", a declarat Viktor Grokhovski, membru al Academiei de Ştiinţe din Rusia, citat de agenţia Ria Novosti.

Este vorba despre aproximativ 50 de fragmente de meteorit găsite în apropierea lacului Cherbakul.

"Membrii expediţiei au trimis la Ekaterinburg fragmentele pe care le-au găsit", a anunţat Universitatea Ural, într-un comunicat.

"Potrivit şefului expediţiei, Viktor Grokhovski, acest meteorit face parte din clasa chondriţilor, termen care desemnează un tip de meteoriţi pietroşi", se afirmă în acelaşi comunicat, care precizează că fragmentele descoperite sunt compuse în procent de 10% din fier.

Meteoritul se va numi "meteoritul din Cherbakul", potrivit aceleiaşi surse.

"Întrucât am găsit resturi (...), acest fapt înseamnă că fragmentul principal se află în lac", a precizat Viktor Grokhovski, citat de agenţia Interfax.

Cercetările ştiinţifice au ca scop identificarea naturii acestui meteorit şi explicarea motivului pentru care prăbuşirea sa a putut avea consecinţe atât de grave. Corpurile cereşti ard în general în totalitate atunci când întră în atmosferă.

Meteoritul s-a dezintegrat vineri dimineaţă deasupra localităţii Celeabinsk, un oraş industrial cu o populaţie de peste 1 milion de locuitori.

Fragmentele de meteorit au căzut pe Terra sub forma unor bule de foc urmate de cozi de fum, însoţite de explozii violente şi fulgere de lumină orbitoare, generând panică în rândul populaţiei locale, spărgând ferestrele de la numeroase imobile şi cauzând prăbuşirea zidurilor unei uzine.

1.240 de persoane, dintre care 299 copii, au fost rănite, cele mai multe prezentând răni uşoare,

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net